Jozef Legéň Šport

V Žiline sa uskutočnil beh na Dubeň: 300 metrové prevýšenie dalo bežcom značne zabrať

Vo štvrtok 29. augusta 2013 sa priaznivci krosového behu stretli na 2. ročníku Behu na Dubeň, ktoré zorganizovalo Mesto Žilina v spolupráci s Atletickým klubom Žilina. Za príjemného počasia sa na štart postavila necelá stovka výkonnostných ale aj rekreačných bežcov.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline sa uskutočnil beh na Dubeň: 300 metrové prevýšenie dalo bežcom značne zabrať
Zdroj: Dnes24.sk

Víťazom 2. ročníka Behu na Dubeň sa stal Zdenko Koleda z Maratón klubu Rajec, ktorý vytvoril nový traťový rekord 20 minút, 4 sekundy. Minuloročný víťaz a zároveň najlepší žilinský bežec podujatia Ľubomír Kováčik zo Športového klubu polície Žilina, skončil na druhom mieste. Najlepšou ženskou bežkyňou sa stala Anna Balošáková zo Športového klubu polície Čadca.

„Úprimne ma teší, keď sa Žilina stáva doslova športoviskom. Víťazom gratulujem k ich športovému výkonu a mladším generáciám touto cestou odkazujem, že ak môžu a majú na to vytvorené podmienky, aby aktívne a zmysluplne trávili svoj voľný čas, ako napríklad športom,“ poznamenal primátor mesta Žilina Igor Choma.

Okrem zahraničných bežcov z Poľska sa na štart postavili aj hokejoví dorastenci Mestského športového hokejového klubu Žilina pod vedením p. Reháka a p. Meluša. Trať bežeckej trasy merala 4,5 kilometra a jej prevýšenie 300 metrov dalo bežcom značne zabrať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM