Iveta Hrabovská Rôzne

V Žiline padol 60-ročný rekord: Ortuť vystúpila na 34,2 °C!

Horúčavy, ktoré sužujú Slovensko už niekoľko dní, opäť prepisovali teplotné rekordy, a to v celej krajine. V Žiline meteorológovia namerali 34,2 stupňa Celzia, čo naposledy bolo v roku 1952.

Horúčavy opäť lámali teplotné rekordy [/color][/size]

Jediní, ktorí sa z týchto horúčav v posledných dňoch tešia, sú deti a možno aj meteorológovia. Včerajší deň totiž opäť prepísal niekoľko desiatok staré teplotné maximá.

**Šesťdesiatročný teplotný rekord sa 2. júla pokoril v Žiline (34,2 stupňa Celzia) **a na Sliači (34,9 stupňa Celzia). Päťdesiatpäťročné rekordy sa zlomili na bratislavskom letisku (35,5 stupňa Celzia) a v Lučenci (36,4 stupňa Celzia), kde bol rekord prekonaný takmer o tri stupne.

Aké počasie nás ešte potrápi do konca týždňa, sa dozviete [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.137793_Pri­pravte-sa-na-tropicke-peklo:-Do-konca-tyzdna-nad-30-%C2%B0C!-]TU[/link] RADY A TIPY: Ako sa schladiť v horúčavách… [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.137800_RA­DY-A-TIPY:-Ako-sa-schladit-v-horucavach---]TU[/link] Krutý rok farmárov: Kvôli počasiu hovoria o katastrofe! Viac[link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.137784_Kru­ty-rok-farmarov:-Kvoli-pocasiu-hovoria-o-katastrofe!] TU[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM