Soňa Vanovčanová Šport

V Žiline chýbajú rozhodcovia: Nových chcú motivovať aj takýmito benefitmi

Oblastný futbalový zväz v Žiline má problém. Chýbajú rozhodcovia. Momentálne je ich omnoho menej ako v minulosti. Týmto krokom chcú osloviť aj mladé talenty.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline chýbajú rozhodcovia: Nových chcú motivovať aj takýmito benefitmi
Zdroj: TASR

Oblastný futbalový zväz Žilina (OBFZ) hľadá nových talentovaných rozhodcov v žilinskom regióne. Ako uviedol člen komisie rozhodcov (OBFZ) Patrik Širanec pre Žilina24, počet rozhodcov v Žilinskom okrese neustále klesá a nových, mladých nepribúda. Preto OBFZ vyvíja snahy na riešenie tejto situácie.

Pred 15 rokmi bol o rozhodovanie enormný záujem. V súčasnosti záujem o rozhodovanie poklesol, a teraz chceme prilákať nové talenty, kedže rozhodcov je nedostatok. Pribudli nové futbalové mužstvá vo všetkých kategóriách, hrá sa veľa zápasov. V minulosti chodievali na zápas rozhodovať 2 – 3 rozhodcovia, v poslednej dobe chodievajú 2 a v najnižších súťažiach aj 1 rozhodca. A to nie je dostatočné, jeden rozhodca nemôže zvládať celú hraciu plochu,“ uviedol Juraj Krajči, predseda komisie rozhodcov OBFZ.

Aké predpoklady by mal spĺňať budúci rozhodca? Podľa Juraja Krajčiho je ideálne, keď sa rozhodcom stane bývalý hráč alebo zanietený fanúšik. „Skúsenosti s futbalom majú obrovský vplyv na to, aby bol človek použiteľný,“ doplnil.

Čo čaká záujemcov o rozhodovanie? OBFZ pripravil školenie, ktoré sa uskutoční začiatkom marca a neskôr sa budúci rozhodcovia stretnú na seminári, po ktorom dostanú registračný preukaz rozhodcu. Ako motiváciu získajú set dresov zadarmo v hodnote približne 55 eur. „Po úvodných školeniach si noví rozhodcovia preveria svoje schopnosti ako asistenti rozhodcov zväčša v žiackych a dorasteneckých súťažiach,“ doplnil Krajčí.

Chceli by ste sa stať futbalovým rozhodcom? Bližšie informácie a kontakty nájdete v galérii.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Oblastný futbalový zväz Žilina hľadá rozhodcov
1
Galéria
Zdroj: Oblastný futbalový zväz Žilina
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM