Martin Žákovič Šport

V Žiline s pokutami, ak sa výkony nezlepšia, budú padať hlavy

Pod Dubňom to pre nepresvedčivé výsledky hokejového tímu vrie. Žilinčania síce pred sezónou nemali veľké oči, posledné miesto v tabuľke je však pre vedenie klubu neprijateľné.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline s pokutami, ak sa výkony nezlepšia, budú padať hlavy
Zdroj: TASR

V pondelok podvečer zasadalo predstavenstvo MsHK. Vedenie klubu sa stretlo s trénermi a na programe bolo riešenie nelichotivej situácie v tíme. „Na pondelkovej porade sme sa dohodli, že všetkým hráčom za mesiac október upravíme platové podmienky smerom nadol,“ povedal pre klubový web športový manažér MsHK Dušan Kapusta. Hokejisti mali pritom už minulý týždeň ultimátum, zo zápasov s Martinom a Piešťanmi mali získať 5 bodov, no na konte majú len 3 po skalpe martinského MHC. Kapusta hovorí, že si na stretnutí určili víziu a v ďalšom období hráčom dávajú ďalšiu šancu. „V tomto týždni máme na programe tri stretnutia proti Skalici, v Trenčíne a doma s Košicami. V nich musí seniorský tím dosiahnuť stanovený počet bodov. Ak sa tak nestane, na rad prídu nepopulárne personálne zmeny,“ varuje.

Bulík odohral len 2 zápasy, mieri do Košíc

Len minulý týždeň do kádra trénerovi Spišiakovi pribudol útočník Tomáš Bulík, už si aj balí kufre. Bez zmluvy nemohol odohrať viac ako dve stretnutia a v Žiline končí. V tejto sezóne už bez kontraktu nastúpil dvakrát za Trenčín, ani tam sa 27-ročný hokejista nepohodol. Za Vlkov v dvoch stretnutiach nebodoval a tak je jeho prínos viac než otázny.
„Tomáš svojou prítomnosťou pozdvihol bojovného ducha v kabíne, osviežil prejav tímu v ofenzíve. Pochádza však z Prešova a ponuka Košíc bola pre neho zaujímavejšia a silnejšia,“ uviedol pre klubový web Žiliny športový manažér MsHK Dušan Kapusta, ktorého doplnil aj predseda predstavenstva Rastislav Johanes. „Osobne ma mrzí, že Tomáš Bulík nakoniec nezostal, no na druhej strane sa v dvoch stretnutiach bodovo nepresadil. V našom klube ideme cestou mladého a relatívne lacného mužstva. Jeho finančné nároky boli mimo našich predstáv.“ Bulík tak vyskúša ďalší extraligový klub, dohodol sa s Košicami. „S vrcholovým hokejom som začínal v Košiciach a práve Košice ma dostali do veľkého hokeja. Som rád, že to teraz môžem Košiciam začať vracať a verím, že svojimi výkonmi prispejem ku kvalitným výkonom celého mužstva, s ktorým chcem bojovať o najvyššie méty,“ povedal pre webovú stránku Košíc Tomáš Bulík. „Tomáš nastúpi na svoj prvý zápas v drese Košíc po reprezentačnej prestávke, a to z dôvodu prestupových pravidiel SZĽH, ktoré neumožňujú odohrať zápas skôr, ako 15 dní od posledného prestupu, pričom ten bol 24.10. do Žiliny,“ doplnil generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš.

Zdroj: http://mshkzilina.tipsportextraliga.sk/, http://www.hckosice.sk

Žilina
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM