Lucia Lauková Krimi

V tuneli Višňové zasahovali hasiči: Evakuovali 18 ľudí

Z rozostavaného tunelu Višňové museli v noci evakuovať 18 ľudí. Ľahko sa zranil jeden človek.

Ilustračný obrázok k článku V tuneli Višňové zasahovali hasiči: Evakuovali 18 ľudí
Zdroj: TASR

Tunel Višňové zadymila vo štvrtok (27.4.) po 21. hodine tlejúca izolácia elektrického kábla. Vznietenie približne 15 metrov dlhého kábla pravdepodobne spôsobilo medzifázové poškodenie izolácie. Informovala o tom hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Michaela Michalová.

Pracovníci v tuneli sa podľa nej najprv snažili požiar uhasiť. „Prichádzalo však k veľkému zadymeniu, tak odišli na čelbu, kde mali prístup k čerstvého vzduchu. Záchranné zložky dorazili na miesto do niekoľkých minút, z tunela vyviedli všetkých 18 pracovníkov. Pri požiari sa nikto nezranil, jeden pracovník bol na pozorovaní v nemocnici, všetky vyšetrenia dopadli v poriadku,“ uviedla hovorkyňa NDS.

Doplnila, že poškodený kábel v noci vymenili a aktuálne sa kontrolujú všetky rozvádzače a elektrické káble v tuneli. „Všetky elektrické zariadenia v tuneli sú v súlade s normou a majú všetky platné revízie, ktoré kontroluje bezpečnostný technik. Príčiny tlenia sú predmetom vyšetrovania,“ dodala Michalová.

„Práce na razení tunela by sa mali obnoviť dnes dopoludnia po odsúhlasení Banským úradom,“ povedal investičný riaditeľ NDS Ladislav Dudáš, ktorý vo Višňovom monitoruje situáciu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM