Zuzana Gadušová Kultúra

V okolitých obciach Žiliny sa začínajú hody: Pozrite si bohatý program na predĺžený víkend

Každoročne obľúbené hodové slávnosti sa konečne začínajú. Prečítajte si, kde sa môžete ísť baviť cez víkend. Program je skutočne nabitý zaujímavými akciami.

Ilustračný obrázok k článku V okolitých obciach Žiliny sa začínajú hody: Pozrite si bohatý program na predĺžený víkend
Foto: Zuzana Ročeňová / Zdroj: Dnes24.sk

Hody v obci Stráňavy sú obľúbené a vyhľadávané nielen domácimi, ale prichádzajú sem aj návštevníci z celého okolia. Ak ste ešte na Stráňavských hodoch neboli, urobte si čas, 13. – 15. septembra. Čakajú na vás futbalové zápasy, tanečné a hudobné vystúpenia. Nenechajte si ujsť obľúbenú diskotéku.

Dopravný podnik bude mať v sobotu 13.9. 2014. Deň otvorených dverí pri príležitosti 20. výročia spustenia prvej trolejbusovej prevádzky. Pre ľudí bude pripravený skutočne zaujímavý program. Podrobnejší program si pozrite v našom článku.

Obec Lietavská Lúčka pozýva návštevníkov na Burčiakové jesenné trhy. V programe uvidíte vyrezávanie sôch pod vedením ak. sochára Štefana Pelikána. Zatancuje folklórny súbor Cipovička, a spievať bude spevák Tomáša Bezdedu. Od 19:00 hod. začne diskotéka s DJ Strážovec. Sú pripravené detské atrakcie, jazda na poníkoch a maľovanie na tvár.

Hody budú tento víkend aj v obci Snežnica kde už od dnes sa môžu ísť záujemcovia povoziť na kolotočoch. Obec si pripravila Hudobno-zábavný program country skupiny Orion. Pre dobrú náladu zahrá aj skupina Kysucký Prameň. Vystúpenie tanečnej skupiny NIAGARA .

V sobotu 13.9. 2014 od 14:00 hod. budú hody na nádvorí Kaštieľa Čičmany. Svoje folklórne tance predvedie skupina Lastovienka Čičmay aj Kľak Fačkov. Pozrite si ukážku varenia čičmanských trhaných halušiek spojenú s ochutnávkou. Pripravená je hodová zábava, spev a tanec.

V pondelok budú hodové slávnosti aj v obci Nededza. V rámci kultúrneho programu vystúpia: Arzén, Jadranka, Stavbár, Ľudová hudba Janky Ďuranovej, FS Dúha a Heligonkári z Krasňan. Sprievodný program bude plný tradičnej ľudovej tvorby (Živena). Pripravené budú stánky pri kultúrnom dome a pre deti maľovanie na tvár s kolotočmi a hodovými atrakciami.

Tohtoročné rytierske výpravy v Žilinskom kraji vyvrcholia na hrade Strečno. Príďte v pondelok zažiť deň v spoločnosti rytierskych rádov, stredovekej atmosféry a dobovej hudby. V programe sa predstaví skupina historického šermu Espada, skupina Gailard s koncertom renesančného folku a malí i veľkí rytieri sa môžu zapojiť do akadémií s rôznymi aktivitami. Celú atmosféru budú dotvárať remeselníci predvádzajúci svoju tvorbu priamo na mieste.

V nedeľu si môžete urobiť výlet na Budatinský hrad kde sú pripravené Kulinárske dni. Vstup je zdarma a program začína od 10:30 hod. Vstupujú detské folklórne skupiny. Môžete si pozrieť rôzne historické remeslá a ochutnať tradičné dobroty.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM