Správy

V Námestove vyhoveli seniorom: Cez víkend budú očkovať druhou dávkou AstraZeneca!

Chcete sa nechať zaočkovať druhou dávkou vakcíny? Môžete aj v Námestove.

Ilustračný obrázok k článku V Námestove vyhoveli seniorom: Cez víkend budú očkovať druhou dávkou AstraZeneca!
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla

Preočkovanie druhou dávkou vakcíny od AstraZenecy sa tento víkend (29. – 30. 5.) opäť uskutoční aj v Námestove. Na sociálnej sieti o tom v piatok informovala predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Erika Jurinová.

Nespokojné reakcie obyvateľov

„Aj keď sa zdalo, že problém bol minulý víkend vyriešený, opätovne sa k nám dostali nespokojné reakcie obyvateľov okresu Námestovo, najmä tých starších, že musia vycestovať za druhou dávkou do Ružomberka či Liptovského Mikuláša. Opätovne sme oslovovali Národné centrum zdravotníckych informácií, ktoré zodpovedá za objednávanie očkovaných. Dohodli sme s nimi, že preočkovanie presmerujú do polikliniky v Námestove,“ uviedla Jurinová.

Iba druhá dávka

Predsedníčka ŽSK dodala, že vakcín od AstraZenecy sú malé množstvá, preto sa nimi prestalo očkovať vo všetkých očkovacích centrách. Očkuje sa iba druhá dávka, a to v žilinskom veľkokapacitnom očkovacom centre, vojenskej nemocnici v Ružomberku, Liptovskej nemocnici s poliklinikou v Liptovskom Mikuláši a Hornooravskej nemocnici v Trstenej.

„Našou snahou bolo presmerovanie doočkovania i do okresu Námestovo, čo sa podarilo. Verím, že nasledujúci víkend dôjde k bezproblémovému doočkovaniu druhou dávkou v Námestove,“ podotkla.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM