Adela Fruckova Rôzne Rôzne

V Lietavskej Lúčke sa uskutoční 1. ročník výstavy a súťaže plastikových a papierových modelov

Zaujímavú chuťovku z prostredia fanúšikov modelárstva môžeme navštíviť už čoskoro v Lietavskej Lúčke. Jedná sa vôbec o prvý ročník takejto modelárskej súťaže v našich končinách.

Ilustračný obrázok k článku V Lietavskej Lúčke sa uskutoční 1. ročník výstavy a súťaže plastikových a papierových modelov
Zdroj: TASR

Vyzerá to tak, že aj napriek pomerne malej komunite modelárov na Slovensku (myslené modelárov, ktorí sa pravidelne zúčastňujú modelárskych súťaží a výstav) sa tu stále nájdu ľudia, ktorí chcú podporiť modelárstvo prostredníctvom organizovania modelárskej súťaže.

Súťaž sa bude konať 5.3.2016 v Li­etavskej Lúčke v kultúrnom dome. Začiatok súťaže je orientovaný od 8:00 do 14:30, kedy prebehne vyhodnotenie. Počas súťaže sa návštevníci môžu pozrieť na “workshop”, teda budú mať k dispozícii ukážky modelárskych činností.

Pre súťažiacich sú pripravené aj ocenenia. Spolu sa súťaží v celkom 23 kategóriách, pričom v každej budú ocenené tri modely. Termín súťaže je stanovený na 5. marca 2016 a bol vybratý na základe dôkladnej analýzy celého modelárskeho kalendára.

„Je to ideálny dátum a keď nepočítam súťaž v Malackách, tak ZA Model by sa mohol stať štartovacou súťažou jarnej modelárskej sezóny stredného a východného Slovenska rovnako tak, ako niekedy súťaž v Prešove. Výhodou Žiliny je tiež jej poloha, pretože to majú blízko modelári z Martina, Handlovej, Popradu, Liptovského Hrádku, Banskej Bystrice, Trenčína, ale aj Bratislavy (vzdialenosť cca 200 km) rovnako tak z Moravy alebo na sever od Žiliny z Návsí,“ vyjadrujú sa o podujatí organizátori.

V organizátorskom tíme sú členovia KPM Žilina, rovnako aj noví ľudia. Okrem súťaže sa návštevníci môžu tešiť na bohatú burzu modelov a pripravujú sa aj workshopy modelárov.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM