Iveta Hrabovská Rôzne

V knižnici deti zabijú nudu: Policajti, dielne, experimenty...

Školské prázdniny sú v plnom prúde, rovnako ako aj program Detského leta v Krajskej knižnici pre deti. Ak rozmýšľate, kam dáte vaše deti, my vám poradíme. V knižnici budú experimenty, policajti, maxi človeče a Banán.

Bohatý koniec týždňa[/size][/co­lor]

Už zajtra, vo štvrtok 19. júla bude pre deti vo veku od 5 do 7 rokov prichystané zážitkové čítanie „Hrnček var! Varila myšička kašičku“.

V piatok si prídu na svoje všetky deti od 8 do 10 rokov, ktorých lákajú experimenty. Organizátori si vymysleli, že deťom priblížia zákony fyziky a urobia niekoľko jednoduchých experimentov.

Začiatok týždňa tvorivé dielne[/size][/co­lor]

Nasledovný týždeň, pondelok a utorok, bude v znamení tvorivých dielní. Na akcii, ktorá je určená deťom od 8 rokov, bude možnosť vyrobiť si brošne a vecičky z drôtika.

Policajná streda[/size][/co­lor]

Streda bude patriť profesionálkam z polície, ktoré otvoria policajné okienko s rôznymi témami. Na deti vo veku od 6 do 10 rokov budú pripravené súťaže a poznávanie aj napríklad dopravných značiek.

Štvrtok a piatok[/size][/co­lor]

Vo štvrtok sa o náladu postará knihovníčka Hanka Maxi. Tá si so všetkými deťmi, ktoré už vedia čítať, zahrá rozprávkové maxi človeče.

Záver týždňa bude banánový. Na pláne bude totiž čítanie rozprávky regionálneho autora Martina Barčíka Baltazár Banána. Piatkové popoludnie bude venované deťom od 8 do 10 rokov.

Začiatok podujatí je vždy o 13,00 na úseku literatúry pre deti a mládež v rozprávkovej miestnosti na druhom poschodí.

Podmienky účasti[/size][/co­lor]

  1. Organizátori prosia rodičov, aby rešpektovali vekovú hranicu z dôvodu koncepcie podujatia a pre lepšie porozumenie detí s rovesníkmi
  2. Dieťa musí mať platnú registráciu v Krajskej knižnici v Žiline – centrum, príp. pobočky
  3. Registrácia pre deti do 10 rokov je bezplatná
  4. Deti mladšie ako 6 rokov musia prísť v sprievode rodičov, po prípade mať iný dozor
  5. Individuálny pobyt na podujatí pre deti od 6 rokov sa podpisuje v knižnici

Leto v knižnici: Deti strávia čas s dôchodcami [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.138179_Le­to-v-kniznici:-Deti-stravia-cas-s-dochodcami]TU[/lin­k]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM