Webnoviny - Rôzne

V celom Žilinskom kraji odstraňujú popadané stromy, cesty sú zjazdné

Takmer celý Žilinský kraj je pod snehom a naďalej sneží. Vo vyšších polohách napadlo za dva dni až do 40 centimetrov snehu.

Na Kysuciach odstraňujú cestári spolu s hasičmi popadané stromy, všetky cesty sú momentálne zjazdné. Pre agentúru SITA to potvrdil dispečer krajskej správy ciest.

Cestári majú v teréne priebežne 50 sypačov a ďalšiu techniku na odstraňovanie popadaných stromov. Všetky cesty I. triedy sú zjazdné, väčšinou mokré. Cesty II. a III. triedy sú pokryté kašovitou vrstvou snehu od 1 do 5 cm. Zjazdné sú aj všetky horské priechody v kraji, pri ich prejazde je nevyhnutné mať zimné pneumatiky, v prípade nákladnej dopravy aj reťaze. Popadané stromy stále odstraňujú na úsekoch Belá-Lutiše, Semeteš-Veľké Rovné a na horskom priechode Klokočov, všetky cesty sú prejazdné minimálne v jednom jazdnom pruhu. Úsek Ovčiarsko-Bitarová je už sprejazdnený v obidvoch pruhoch.

Pri odstraňovaní popadaných stromov zasahuje aj sedem hasičských jednotiek. Od rána zaznamenali už 16, za posledných 24 hodín až 65 výjazdov. Agentúre SITA to potvrdil dispečer krajského operačného strediska záchranného zboru. Stromy padajú pod ťarchou mokrého snehu, hasiči na ich odstraňovaní pracujú v Zborove nad Bystricou, Tepličke nad Váhom, Zástraní, Oravskej Jasenici, Radôstke, Čadci, Srňacom, Hutách a horských priechodoch Kľak a Šturec.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM