Správy

V Čadci si môžu trochu vydýchnuť: Testy v CSS Horelica nepotvrdili nákazu koronavírusom

Na Kysuciach pribudlo v uplynulej dobe niekoľko nových pacientov s COVID-19. Čadca má za sebou testovanie v Centre sociálnych služieb.

Ilustračný obrázok k článku V Čadci si môžu trochu vydýchnuť: Testy v CSS Horelica nepotvrdili nákazu koronavírusom
Zdroj: TASR

Po otestovaní 65 zamestnancov a 98 klientov Centra sociálnych služieb (CSS) Horelica v Čadci sa nepotvrdila nákaza novým koronavírusom. Podľa hovorkyne Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Martiny Remencovej ich otestovala mobilná odberová jednotka zriadená ŽSK a Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) Žilina po potvrdení nákazy u jednej z pracovníčok CSS.

Nových klientov neprijímajú

Doplnila, že v CSS Horelica platí zákaz prijímania nových klientov. „Je zabezpečená zvýšená dezinfekcia spoločných priestorov aj s použitím germicídnych žiaričov. Sleduje sa zdravotný stav klientov aj zamestnancov, teplota sa meria dvakrát denne. Naďalej platí povinnosť nosenia rúšok v interiéri zariadenia,“ uviedla Remencová.

Vysvedčenia až po lete

Pripomenula, že ŽSK obnovil v súvislosti so zhoršujúcou sa situáciou v regióne Kysúc ďalšie bezpečnostné protiepidemické opatrenia. „Mimoriadna situácia na Kysuciach nás prinútila opäť uzatvoriť naše zariadenia sociálnych služieb. Až do odvolania preto platí zákaz návštev v zariadeniach v okresoch Čadca a Kysucké Nové Mesto. V pondelok a v utorok (30. 6.) nebudú otvorené ani stredné školy v okrese Čadca. Riaditeľom sme odporučili odložiť odovzdávanie vysvedčení až na začiatok budúceho školského roka,“ povedala predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Testovalo sa aj v nemocnici

V pohotovosti je podľa Remencovej aj Kysucká nemocnica s poliklinikou Čadca, kde prichádzajú osoby s podozrením na ochorenie COVID-19. „Až do odvolania platí zákaz návštev na lôžkových oddeleniach. V tejto súvislosti otestovali viac ako 60 zamestnancov nemocnice s negatívnym výsledkom. Na žiadosť RÚVZ bude v utorok (30. 6.) a v stredu (1. 7.) hromadné testovanie pred Kysuckou nemocnicou. Kapacita parkoviska je obmedzená, nemocnica preto prosí o trpezlivosť,“ vysvetlila hovorkyňa ŽSK.

Ďalšie správy a zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM