Barbara Dallosová Kultúra

Užite si prvý júlový víkend v Žiline: Tipy, kam vyraziť za zábavou a oddychom

Zresetujte na koncerte alebo načerpajte inšpiráciu na zaujímavej výstave. Stačí si vybrať z ponuky víkendových akcií.

Ilustračný obrázok k článku Užite si prvý júlový víkend v Žiline: Tipy, kam vyraziť za zábavou a oddychom
Zdroj: TASR/František Iván

Žilina Beskydy 2026: Vernisáž

piatok o 18:00 hod., Horný Val 67 – nádvorie
Mesto otvorí výstavu návrhov na zlepšenie verejného priestoru a kultúrnej infraštruktúry. Výstava má pomenúvať nedostatky vo verejnom priestore v žilinských uliciach a hľadať kreatívne riešenia. Radnica ju organizuje v rámci kandidatúry na Európske hlavné mesto kultúry Žilina-Beskydy 2026. Tvorcami projektu Mestské zásahy je architektonické štúdio Atrium.

Mariánske leto – koncert

piatok o 19:30 hod., Mariánske námestie
Prvý zo série koncertov v rámci Mariánskeho leta, ktoré je súčasťou Žilinského kultúrneho leta. Na Mariánskom námestí sa v piatok večer predstavia Doris Day Band a Bratislava Hot Serenaders.

FEST ANČA medzinárodný festival animovaných filmov

štvrtok až nedeľa
Fest Anča je jediný slovenský multimediálny festival zameraný na animovaný film. Festival predstavuje súčasné progresívne animované filmy a klasické skvosty žánru. Tento rok bude festival prebiehať čiastočne online, niekoľko produkcií sa ale uskutoční aj v reálnom priestore. Celý program nájdete tu.

Výstava Môj svet

do konca júla, Budatínsky hrad – Kaplnka
Príďte si pozrieť čerstvo otvorenú výstavu v priestoroch Budatínskeho hradu. Považské múzeum ju sprístupnilo len tento týždeň. Ide o autorskú výstavu amatérskeho drotára Martina Baďuru pod názvom Môj svet. Uvidíte farebný, hravý i veselý svet úžitkových aj voľných objektov určených nielen dospelému divákovi. Popri pestrých drotárskych prácach sa tu bude môcť návštevník stretnúť napríklad aj s figurálnymi objektmi matíc a kancelárskych pripináčikov.

Tip do kina: Muž so zajačími ušami

v sobotu aj v nedeľu o 20:40 hod., Cinemax Žilina
Jozef (Miroslav Krobot) je spisovateľ, ktorý jedného dňa získa nečakanú schopnosť – mimoriadny sluch v podobe zajačích uší. Ten mu umožňuje výborne počuť nielen hlasy ďalších ľudí, ale predovšetkým ich myšlienky… Najnovší režisérsky počin Martina Šulíka dorazil do našich kín.

Foto: ilustračné

Čo je potrebné vedieť k tohtoročným letným dovolenkám?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM