Jozef Legéň Správy

Užijeme si známu atrakciu Žiliny toto leto? Lanový park napadol lykožrút, bude sa sťahovať!

Žilinský lanový park, tak ako ho poznáme doteraz, už nebude. Po šiestich rokoch existencie bude presunutý na nové miesto. Dôvodom presunu je lykožrút, ktorý napadol porast, na ktorom lanový park stojí. Dobrou správou je, že v lesoparku pribudne aj nová altánok, hmatový chodník, bludisko...

Ilustračný obrázok k článku Užijeme si známu atrakciu Žiliny toto leto? Lanový park napadol lykožrút, bude sa sťahovať!
Zdroj: Dnes24.sk

„Končí sa jedna etapa nášho pôsobenia v žilinkom lesoparku Chrasť a pomaly sa začína nová,“ informujú prevádzkovatelia lanového parku na svojich stránkach. Lanový park v Žiline po šiestich rokoch existencie musí nájsť nové miesto. Porast, na ktorom lanový park stojí, napadol lykožrút. Občianske združenie Preles sa s vlastníkom parku, ktorým je mesto Žilina, dohodli na presune do novej lokality, približne 100 metrov od tej pôvodnej.

To ,či si užijeme túto známu atrakciu v Žiline toto leto, je otázne. „Keďže tento proces bude trvať asi 2 mesiace, tak počas tohoto obdobia vám nebudeme k dispozícii. Aj nám je to ľúto. Veríme však, že vám v novej lokalite dokážeme vytvoriť dôstojné podmienky so zázemím a zážitkami, ktoré budú odpovedať vašim očakávaniam od špičkového športoviska,“ uvádza ďalej OZ Preles.

Na novom mieste by v rámci lanového parku mali vyrásť aj tri lezecké okruhy, sústava lanoviek, obrovský skok, domček na strome a mnoho iného. Na vybodovaní sa bude podieľať aj Nadácia Ekopolis 6000 eurami. Občianske združenie Preles s touto podporou upraví a zatraktívni priestory v Lesoparku Chrasť v Žiline. Na základe názorov a potrieb obyvateľov mesta pribudne hmatový chodník, altánok, bludisko a ďalšie prvky.

foto: ilustračné, FB: Lanový park PRELES

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM