Soňa Vanovčanová Kultúra

Už viete, kam cez víkend? Aj takéto možnosti sú v Žiline

Týždeň sa preklopil do svojej druhej polovice a pomaly sa blíži víkend. Čo s voľným časom? Nuž, pozrime sa, kde ho v meste a blízkom okolí môžeme stráviť.

Ilustračný obrázok k článku Už viete, kam cez víkend? Aj takéto možnosti sú v Žiline
Zdroj: pixabay

Med a prach: EU.GENUS

Piatok, 8. a 9. novembra., o 19.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Divadelné predstavenie

Ateliér. Dokument. Imaginácia. Neoklasicizmus. Konceptuálne umenie. Otvorená skúška. Výchovný koncert. Fyzické divadlo. Veda. Poézia. Inštalácia. Performancia. Renesancia. Symbol. Informácia. Intuícia. Racionalita. Teória. Prax. Posledná záhrada. Nevedomosť. Poznanie. Hľadanie dôvodu. A napokon samozrejme smrť. Toto je pohyb medzi tým všetkým, medzi vedou a poéziou, informáciou a symbolom či zdanlivým chaosom a nečakanou krásou. Toto je cesta k soche, neustála premena, neustále rozhodnutia. Toto je naša otázka – čo je to dobrý rod?

Med a prach je voľné umelecké zoskupenie autorov a interpretov z oblasti výtvarného umenia, divadla, hudby a tanca, ktorí tvoria spoločné diela na pomedzí performancií, divadelných predstavení, koncertov či inštalácií. Libreto, réžia: Andrej Kalinka

Heligonica a ich hostia

Piatok, 9. novembra, o 19.00 hod., Veľká scéna Domu odborov

Heligonica po roku opäť v Žiline a znova aj koncert spojený s krstom ich nového CD. Dve hodiny skvelej zábavy, hudby, spevu a teraz aj tanca. Bude vás baviť nielen Heligonica, ale aj ďalší mladí talentovaní heligonkári, folklórny súbor Radôšťan z Radôstky a určite aj nenapodobiteľný humor v podaní Martina Kopora, skvelého moderátora, zabávača ale aj imitátora. Tak pri tomto by ste mali určite byť a zažiť s nami neopakovateľný ve­čer.

Kutilská dielňa (nielen) pre ženy

Sobota. 10. novembra, o 10.00 – 16.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Do-it-herself: Výrobky z betónu a sádry

Na tejto dielni sa nebudeme učiť vyrábať alebo dokončovať steny. Betón a sádru použijeme na vytváranie drobných výrobkov, ktoré môžu mať funkčný alebo ozdobný účel. Napríklad držiak na sviečku alebo telefón, rôzne dekorácie, či vianočné darčeky, možnosti sú neobmedzené. Na experimentovanie bude dostatok času a materiálu. Najťažšie bude trpezlivo čakať, kým všetko nezaschne. V prípade záujmu sa prosím registrujte mailom na nienke@stanica.sk.

Kino pre deti

Sobota, 10. novembra, o 16.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Kino Fest Anča: Najlepšie animované filmy pre deti 2018

Kolekcia najlepších súčasných krátkych filmov pre deti, ktoré nikde inde neuvidíš. Organizátori festivalu Fest Anča pripravili pásmo filmov s cieľom priniesť deťom a ich rodičom nezabudnuteľné vizuálne a príbehové zážitky zo sveta animácie. Výber snímok z celého sveta, primárne určených pre detského diváka a rodiny, je reprezentatívnym výberom plným zábavy, poučenia, jedinečných autorských prístupov, nápaditých výtvarných štylizácií a originálnych techník, aké dokáže deťom ponúknuť jedine autorský animovaný film. Premietanie trvá 52 minút a je vhodné pre deti vo veku 4 – 10 rokov.

POLLUX – ezabudnuteľná párty!

Sobota, 10. novembra, o 19.00 hod., Veľká scéna Domu odborov

Koncert skupiny Pollux a jej hostí, ktorí spoločne vyčarujú nezabudnuteľný hudobný a tanečný zážitok. Svojim programom sa okrem Polluxu predstaví Fatranská muzika, balkánskym temperamentom a kabaretom Folklórny súbor Rozsutec, taneční hostia a skvelí hudobníci Jakub Babčan a Adam Hojo.

Párty

Sobota 10. novembra, o 20.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Deeper Sounds of House, vol. 6

Klubový večer, na ktorom sa bude hrať elektronická hudba v štýloch od deep house až po dub techno. Dji a selektéri Dash a Cornell zo stereodisco.sk, Richard aka DJ 08 a Adrian budú mať vo svojich rukách zvukovú i vizuálnu réžiu párty a na gramofóny položia nové i klasické kúsky zo svojich kufrov s bohatým obsahom. Deeper Sounds of House prinesie už po šiestykrát množstvo kvalitnej hudby, ktorá sa na bežných pártys a v rádiach zas tak často neobjavuje.

Szidi Tobias & Band – Sedmoláska

Nedeľa, 11. novembra, o 18.00 hod., Veľká scéna Domu odborov

Slovenská herečka a speváčka maďarského pôvodu Szidi Tobias patrí k najvýraznejším hudobným osobnostiam spievaného šansónu nielen na slovensku, ale aj v Českej republike. Umelecká charizma a špecifické zafarbenie hlasu sú kombináciou pre silný umelecký zážitok. Szidi Tobias pre svoje publikum koncertuje už niekoľko rokov. Jej umelecký prístup je príznačný svojou vyšperkovanosťou a citom pre spájanie textu a hudby, s dôrazom pre detail a zachytenie okamihu.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM