Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Už sa nám to blíži: V centre Žiliny pribudol stromček, trhy sú na spadnutie!

Mesto Žilina bude o pár dní dýchať adventnou atmosférou. Mariánske námestie už v piatok ožije vianočnými trhmi.

Ilustračný obrázok k článku Už sa nám to blíži: V centre Žiliny pribudol stromček, trhy sú na spadnutie!
Zdroj: Mesto Žilina

Mesto Žilina okrem inštalácie svetelnej vianočnej výzdoby pripravuje v tejto chvíli aj vianočný stromček na Mariánskom námesti. Ten síce bude nainštalovaný a pripravený už na otvorenie vianočných trhov, no tradične ho rozsvieti až Mikuláš počas 5. decembra.

Podľa Eriky Lašútovej z oddelenia mediálnej komunikácie a propagácie mesta Žilina sa vianočný stromček inštaluje s predstihom hlavne kvôli bezpečnosti občanov, ktorí sa budú na Mariánskom námestí pohybovať v rámci vianočných trhov. „Keďže na Námestí budú umiestnené predajné stánky, bol by tiež problém pohybovať sa v priestore s technikou,“ uviedla Lašútová.

Vianočné trhy v Žiline budú otvorené už tento piatok (24. novembra) o 10.00 hodine na Mariánskom námestí a oficiálne potrvajú do soboty 23. decembra.

Ako pred časom uviedol hovorca mesta Pavol Čorba: „Novinkou tohoročných vianočných trhov bude program, ktorý takmer každý deň od 18.00 hod. prinesie zaujímavé hudobné vystúpenia. Stredy budú patriť hokejovej škole MsHK Žilina, kde budú prebiehať tréningy priamo na ploche umelého klziska v čase od 17.00 do 19.00 hod. Každú nedeľu od 18.00 hod. sa môžete tešiť na divadelné predstavenia pre deti a mládež.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM