Jozef Legéň Správy

Upozornenie pre majiteľov psov a mačiek: Na týchto miestach sa bude hromadne očkovať proti besnote!

Našich štvornohých miláčikov berieme neraz ako právoplatných členov našej domácnosti. Preto by sme sa mali snažiť o to, aby boli zdraví a vo forme. Pozrite si rozpis lokalít v Žiline, kde prebehne očkovanie proti nebezpečnej nákaze.

Ilustračný obrázok k článku Upozornenie pre majiteľov psov a mačiek: Na týchto miestach sa bude hromadne očkovať proti besnote!
Zdroj: TASR

Besnota je akútne vírusové ochorenie teplokrvných živočíchov. Patrí medzi ochorenie, ktoré sa prenášajú zo zvierat na človeka. Charakteristickými znakmi pre túto nákazu sú zmeny v chovaní, agresivita, paralýza…

Každoročné pravidelné hromadné očkovanie psov a mačiek proti besnote sa uskutoční v mestských častiach:

Závodie – Areál veterinárnej ambulancie Závodského 21 – 21.6.2014(sobota) od 10:00 do 12:00 Budatín – Námestie hrdinov – 21.6.2014(sobota) od 13:00 do 15:00

„Žiadame chovateľov psov a mačiek, aby zaočkovaním psov a mačiek predchádzali vzniku a šíreniu nebezpečnej nákazy – besnoty. Poplatok za očkovanie je sedem eur. V prípade záujmu je možnosť odblšenia, odčervenia a čipovania,“ informuje Andrej Vidra, vedúci odboru životného prostredia MsÚ v Žiline.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM