Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Údaj, ktorý vás bude zaujímať: V TENTO deň oslavuje narodeniny najviac Žilinčanov

Deň čo deň prichádzajú na svet nové životy. V niektoré dni sa rodí detí menej, v iné zas viac. Tipnete si, v ktorých dňoch oslavuje svoje narodeniny najviac Žilinčanov?

Ilustračný obrázok k článku Údaj, ktorý vás bude zaujímať: V TENTO deň oslavuje narodeniny najviac Žilinčanov
Zdroj: pixabay

Nie je tomu tak dávno, keď sme vás informovali, že vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline v minulom roku absolvovali presne 1 507 pôrodov. Z toho sa tam narodilo až 21 dvojičiek. Zároveň sme, že podľa vedúcej Útvaru klientskeho centra a matriky v Trenčíne sa v našom meste narodilo v minulom roku celkom 1 528 detí, z toho 839 chlapcov a 689 dievčat. Oproti roku 2017, keď sa narodilo 1 541 detí, tak ide o malý pokles.

Dnes sme sa znovu bližšie pozreli na počet občanov podľa dňa narodenia a zisťovali príjemné štatistické ukazovatele.

Podľa elektronickej verejnej správy mesta Žilina vedú v počte narodenín v jednotlivých dňoch spolu jednoznačne Žilinčanky. Tých sa v niektorých termínoch narodilo podstatne viac ako mužov.

Najviac oslávenkýň pripadá hneď na dva dni, a to 1. januára a 10. apríla. Práve v tieto dni oslavuje narodeniny až 159 Žilinčaniek. Ďalších 155 žien oslavuje narodeniny 20. februára. Prvú trojicu ukončuje číslo 147, ktoré zodpovedá dátumu 12. september.

Naopak, najviac mužov, konkrétne až 141 oslavuje narodeniny v mesiaci marec, konkrétne 19. marca. Druhé miesto s počtom oslávencov 140 patrí májovým oslávencom. Táto skupina Žilinčanov oslavuje narodeniny 20. mája. Tretie miesto patrí číslu 139 a dátumu 17. september.

Poznámka: Údaje sú podľa egov.zilina.sk aktuálne k 5. 2. 2019.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM