Jozef Legéň Rôzne

Úchvatné zábery zachytené kamerou: Takto sa prebúdza Žilina do nového dňa

Očarujúce video, ktoré obyčajný deň v našom meste zachytáva neobyčajným spôsobom. Zábery sú totiž nakrútené spôsobom timelapse a zobrazujú zrýchlene plynutie času. Našu redakciu zaujalo najviac prebúdzanie sa Žiliny do nového dňa, však pozrite si to sami.

Ilustračný obrázok k článku Úchvatné zábery zachytené kamerou: Takto sa prebúdza Žilina do nového dňa
Zdroj: YouTube.com

Po celom internete sa objavujú časozberné videá z miest celého sveta. Tokio, Paríž či Londýn nie sú výnimkou. Tentokrát nám náš čitateľ poslal tip na zaujímavé video rovno zo Žiliny.

Žilina v timelapse

Video je natočené 15. augusta tohto roka, kedy bolo leto ešte v plnom prúde a teploty atakovali rekordné hranice. Nahrávka zachytáva čas približne od 15 hod. poobednej, až do druhého dňa rána. Najzaujímavejším pohľadom asi je ako sa Žilina prebúdza do nového dňa. Hra svetla vychádzajúceho slnka pekne osvecuje mračna a okolie.

„Mne sa toto video neskutočne páči. O časozbernom snímaní som počul veľa a videl aj veľa videí. Najviac ma zaujal príchod rána, slnko vyzerá v určitých momentoch ako atómový hríb. Určite niečo podobné skúsim v blízkej budúcnosti natočiť aj ja,“ dodáva komentujúci divák videa.

Autor videa zhotovil ešte jedno video natočené touto technikou, pozrite si v galérii aj to. Taký západ slnka snímaný z Vodného diela v Žiline je ozaj nádherná pozeraná. Obidve videá sú priložené v galérii.

Čo je timelapse?

Timelapse je čoraz populárnejší formát videa. Frekvencia snímania jednotlivých záberov je podstatne dlhšia ako u klasického videa, prehrávacia frekvencia je ale rovnaká. Zachytený dej je tak mnohonásobne zrýchlený. Timelapse videa zachytávajú zmeny počasia, dennej doby, rast rastlín, konštrukciu stavieb, dopravu, ľudí v meste atď.

Ak máte aj vy zaujímavé videá, alebo vás zaujíma nejaká téma zo Žiliny a okolia, píšte na adresu legen@global24.sk. Podeľte sa s nami o vaše postrehy.

autor videa: Miroslav Olesnanik/youtube

Žilina zaspáva a vstáva do nového dňa
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM