Futbal

Tvrdé opatrenia pred futbalovým zápasom v Žiline: Zoznam zaterasených ulíc nie je ešte všetko!

Pod Dubňom sa odohrá prvý zápas play-off futbalovej Európskej ligy UEFA. V zápase sa stretnú AS Trenčín a Rapid Viedeň . Stretnutie sa nezaobíde bez bezpečnostných opatrení.

Ilustračný obrázok k článku Tvrdé opatrenia pred futbalovým zápasom v Žiline: Zoznam zaterasených ulíc nie je ešte všetko!
Zdroj: TASR

Žilinská polícia prijala v súvislosti s prvým zápasom play-off futbalovej Európskej ligy UEFA medzi AS Trenčín a Rapid Viedeň, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 18. augusta o 21.05 h v Žiline, niekoľko bezpečnostných opatrení. Informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

Upozornil, že hlavne v blízkom okolí futbalového štadióna v Žiline budú dočasné dopravné obmedzenia. „Najmä, čo sa týka ulíc P. O. Hviezdoslava, Kysuckej, Uhoľnej, Športovej, Ľavobrežnej a ulice Kálov. Na ulici Uhoľná nebude možné počas dňa parkovanie a na premávku tu bude dohliadať mestská polícia. Na ďalších uliciach a v meste budú riadiť a usmerňovať dopravu príslušníci Policajného zboru,“ povedal Moravčík. Ako ďalej uviedol, polícia žiada občanov, aby sa podľa svojich možností v popoludňajších a večerných hodinách vyhli prechádzkam a parkovaniu vozidiel v centre mesta.

Polícia podľa neho tiež požiadala mesto Žilina, aby v súvislosti s konaním sa futbalového zápasu vydalo zákaz predaja alkoholických nápojov priamo na futbalovom štadióne a v pohostinských zariadeniach v blízkosti futbalového štadióna. „Polícia žiada najmä futbalových fanúšikov, ako aj širokú verejnosť, o dôsledné rešpektovanie pokynov,“ dodal krajský policajný hovorca.

Doplnil, že opatrenia prijal aj organizátor futbalového stretnutia. „Okrem iného upozorňuje, že na tribúny vyhradené pre fanúšikov klubu AS Trenčín (všetky s výnimkou severnej tribúny) nebudú z bezpečnostných dôvodov vpustení občania s rakúskymi identifikačnými dokladmi. Aj v prípade, že budú mať zakúpenú platnú vstupenku,“ vysvetlil Moravčík.

Čítajte tiež:

Prehľad pre fanúšikov žilinského futbalu: ROZPIS zápasov v základnej časti!

Mladý talent zo Žiliny v ROZHOVORE: Podmienky na futbal v meste sú vynikajúce

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM