Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Tunel Višňové: Aktuálne FOTO z megastavby pri Žiline

Národná diaľničná spoločnosť zverejnila na svojich stránkach nové fotky z výstavby tunela Višňové. Pozrite, ako sa pokročilo.

Ilustračný obrázok k článku Tunel Višňové: Aktuálne FOTO z megastavby pri Žiline
29
Galéria
Zdroj: ndsas.sk

Ako uvádza Národná diaľničná spoločnosť (NDS), stavba diaľničného ťahu D1 vytvára nevyhnutné prepojenie Žiliny a Martina. Vybudovaním 13 kilometrovej diaľnice, ktorej súčasťou je aktuálne najdlhší tunel Višňové, sa motoristi vyhnú komplikovanému úseku pod hradom Strečno a ušetria až 15 minút jazdy. Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou.

V novembri NDS podpísala zmluvu na vybudovanie diaľničného privádzača Lietavská Lúčka – Žilina.„Víťazom riadneho tendra sa stala spoločnosť Metrostav, ktorá privádzač postaví za 13,9 milióna eur. Súťaž priniesla zníženie ceny o približne 40 percent, keďže predpokladaná hodnota zákazky bola stanovená na 22,5 milióna eur. Súťažné podklady si vyžiadalo 26 záujemcov, cenové ponuky predložilo 8 spoločností,“ uviedla hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

Ako vyzerá rozostavaný úsek v týchto dňoch? Fotografie si pozrite tu.

Kadiaľ úsek povedie?

Úsek diaľnice D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala začína v križovatke Lietavská Lúčka, kde trasa úseku nadväzuje priamo na predchádzajúci úsek diaľnice D1 Hričovské Podhradie – Lietavská Lúčka. Križovatka pomocou plánovaného privádzača umožní prepojenie diaľnice D1 s mestom Žilina a cestou I/64. Za križovatkou trasa diaľnice postupuje smerom na východ, pretína katastre obcí Porúbka, Rosina, Višňové až splynie s tunelom Višňové. Tunel prechádza popod vrch Hoblík a po viac ako siedmych kilometroch vyúsťuje v križovatke Dubná Skala a napojí sa na ďalšie pokračovanie D1.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM