Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Privádzač Lietavská Lúčka - Žilina : Koľko bude stáť výstavba?

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) uzavrela súťaž na výstavbu diaľničného privádzača Žilina - Lietavská Lúčka. Víťaz predložil takúto ponuku.

Ilustračný obrázok k článku Privádzač Lietavská Lúčka - Žilina : Koľko bude stáť výstavba?
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

„NDS uzavrela súťaž na privádzač Lietavská Lúčka – Žilina. Predpokladaná hodnota zákazky bola stanovená na 22,5 milióna eur. Víťaz súťaže, spoločnosť Metrostav, predložil cenovú ponuku na 13,9 milióna eur, čo je o približne 40 percent menej ako predpokladaná výška hodnoty diela,“ informovala hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

„Ukázalo sa, že verejná súťaž bola dobrým krokom, ušetrili sme a stavbu môžeme preplatiť z fondov EÚ. Bez súťaže by privádzač nemohol byť spolufinancovaný z eurofondov. Súťažné podklady si vyžiadalo 26 záujemcov, cenové ponuky predložilo 8 spoločností,“ dodala hovorkyňa.

Ako sa uvádza v tlačovej správe NDS, momentálne je ukončené verejné obstarávanie zo strany Národnej diaľničnej spoločnosti a Zmluva o dielo je pripravená na podpis. Vzhľadom na to, že ide o projekt spolufinancovaný zo zdrojov EÚ, prebieha kontrola verejného obstarávania zo strany MDV SR a ÚVO. Ihneď po ukončení kontroly pristúpi NDS k uzatvoreniu Zmluvy o dielo. Predpokladaný termín podpisu zmluvy s víťazom súťaže je október 2017.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM