Jozef Gürtler Rôzne

Trolejbus pomaľovaný deťmi bude premávať v MHD

Autori najlepších diel súťaže Mestská hromadná doprava mojich snov, alebo ako by som sa chcel voziť do školy“ 19. 9. 2010 pomaľovali trolejbus Dopravného podniku mesta Žilina (DPMŽ).

„Trolejbus bude premávať na pravidelných linkách, čo pomôže popularizovať mestskú hromadnú dopravu. Bol pomaľovaný pri príležitosti dňa otvorených dverí DPMŽ v depe na Kvačalovej ulici. Súčasťou tejto obľúbenej akcie bolo aj žrebovanie o štvrťročný predplatný lístok na MHD a atrakcie pre deti,“ povedal primátor Ivan Harman.

Výtvarnú súťaž pre deti od 6 do 15 rokov na tému „Mestská hromadná doprava mojich snov, alebo ako by som sa chcel voziť do školy“ vypísal Mestský úrad Žilina spolu s Dopravným podnikom mesta Žilina v rámci projektu Benefit. Cieľom súťaže bolo pozitívne vplývať na formovanie hodnotovej orientácie deti a mládeže, budúcich potenciálnych vodičov alebo cestujúcich a zvyšovať ich povedomie o environmentálnych problémoch. Prostredníctvom výtvarných prác mohli deti vyjadriť svoj postoj k hromadnej doprave, komunikovať svoje potreby alebo nápady, či vyjadriť svoje myšlienky, pocity a názory na túto tému.

[right]- zdroj: tlačová správa mesta Žilina -[/right]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM