Iveta Hrabovská Kultúra

Toto si nedajte ujsť: Uvidíme Bátoričku, dvojhviezdy aj ISS!

Posledná letná strašidelná prehliadka hradu Strečno sa bude niesť v znamení známych napínavých filmových scén. V piatok 24. augusta bude hlavnou postavou obľúbeného podujatia Duchovia, elfovia, strečniansky des čachtická grófka Alžbeta Bátoriová.

Pravidelní návštevníci nočných prehliadok hradu vedia, že strečnianske desy sú najmä o zábave. Radi sa zapájajú do našich divadelných predstavení, hoci spočiatku sa ostýchali stať sa na chvíľu jedným z účinkujúcich.

Rodina Adamsovcov alebo aj úpiria sága bude ďalším spestrením nočnej prehliadky hradu Strečno. Na hrade sa objavia nielen postavy filmového plátna. V prípade jasnej oblohy bude pripravená mobilná hvezdáreň Považskej hvezdárne v Žiline.

Pre milovníkov nočnej oblohy[/size][/co­lor]

V prípade priazne počasia uvidíme aj prelet orbitálneho komplexu ISS a ďalšie umelé družice Zeme.

//„V mimoriadne priaznivej polohe na pozorovanie bude Mesiac, práve v prvej štvrti. Na rozhraní dňa a noci sú na ňom najlepšie pozorovateľné nerovnosti povrchu; moria, pohoria, zálivy a jednotlivé krátery. Ďalším cieľom ďalekohľadu budú jasné guľové a otvorené hviezdokopy, zaujímavé dvojhviezdy a viacnásobné hviezdne sústavy.“ // dodal Miroslav Znášik, riaditeľ Považskej hvezdárne v Žiline.

Podujatie Duchovia, elfovia, strečniansky des sa v piatok 24. augusta začne o 20,00 hod a potrvá do 23,00 hod.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM