Šport

Toto nahnevalo a rozosmutnilo Sagana: Média prekrútili jeho slová...

Najlepší slovenský cyklista Peter Sagan sa dištancuje od niektorých vyjadrení v médiách, ktoré odzneli po jeho sobotňajšom triumfe v ankete Zlatý pedál 2013. Niektoré média podľa Žilinčana prekrútili jeho slová do 'senzachtivých' titulkov.

Ilustračný obrázok k článku Toto nahnevalo a rozosmutnilo Sagana: Média prekrútili jeho slová...
Zdroj: Webnoviny.sk

Nik zo svetového cyklistického pelotónu nestál v odchádzajúcom roku častejšie na najvyššom stupni pre víťazov. Dvadsaťdva víťazstiev v etapách či pretekoch doplnil slovenský líder talianskeho tímu Cannondale o desať druhých a päť tretích miest.

V rebríčku Medzinárodnej cyklistickej únie zavŕšil sezónu na 4. mieste, čo je najlepšie umiestnenie Slováka v histórii. Na Tour de France vyhral jednu etapu a obhájil zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže. Tento rok triumfoval aj na klasike Gent – Wevelgem. Sagan triumfom v ankete Zlatý pedál zavŕšil úspešný rok 2013, v ktorom sa stal aj najlepším slovenským športovcom. Peter Sagan sa však nahneval na novinárov, ktorí po ankete Zlatý pedál prekrútili jeho slová. Niektoré médiá podľa slovenského cyklistu prekrútili jeho slová do ‚senzachtivých‘ titulkov.

„Chcem zareagovať na niektoré nesprávne mediálne vyjadrenia, najmä titulky, (napríklad: Sagan sa už nemôže pozerať na stav našej cyklistiky; Otvorená kritika a odchod zo Slovenska! Sagan prekvapil tvrdou kritikou Slovenska), od ktorých sa dištancujem. Nikoho som nekritizoval, v žiadnom prípade nie slovenskú cyklistiku, alebo jej zväz. Vyslovil som sa, že dúfam, že cyklistika bude naďalej napredovať. A povedal som len, že mládež upadá a bol by som rád, keby s tým samotné Slovensko niečo robilo, aby bolo na štarte trebárs 150 mladých pretekárov, ako za mojich starých čias. Nič viac! A ohľadom mojej zmeny bydliska som uviedol, že posledné dva roky som býval zväčša v hoteloch a môj život ma akosi vyčerpával. Zvolil som si teda Monako ako základňu, kde budem v najbližšom období mimo pretekov fungovať. Som nahnevaný a zároveň smutný z toho, čo všetko dokážu rozpitvať niektoré médiá či novinári, ktorí píšu podobné veci a vyrábajú si svoje vymyslené titulky, vytrhávajú niečo z kontextu. Myslím si, že robím dobrú reklamu Slovensku a samotnej cyklistike a jednoducho som musel zareagovať na zneváženie môjho mena. Myslel som si, že na konci roka, keď zavítam po dlhšom čase domov, sa budú médiá tešiť na stretnutie so mnou a písať veci, ktoré skutočne zaujímajú čitateľov, určite aj zaujímavosti ohľadom mňa. V žiadnom prípade som však nemyslel, že prekrútia moje slová do ‚senzachtivých‘ titulkov. Záverom chcem popriať slušným médiám veľa tvorivých a hlavne pravdivých tém, a, samozrejme, v novom roku, veľa zdravia! S pozdravom Peter Sagan,“ sprostredkoval reakciu Saganov mediálny manažér Jozef Korbel.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM