Tlačové správy

Toto leto zostávame doma...

Tento rok sa zo známych dôvodov za horúcim či exotickejším slnkom asi nevyberieme a zostaneme doma. Aj v našich zemepisných šírkach však musíme pri ochrane pred slnkom hľadať správnu mieru medzi zdravím a krásnou opálenou pokožkou.

Ilustračný obrázok k článku Toto leto zostávame doma...
Zdroj: Ladival

Aj doma – v meste či na dovolenke – hrozí totiž rovnaké riziko spálenia pokožky ako v ďalekom zahraničí.

Kam nechodí slnko, tam chodí lekár…

„Zoznam pozitívnych účinkov slnečného žiarenia na naše telo je dlhý a vďaka novým vedeckým poznatkom sa ustavične dopĺňa. Slnečné lúče ničia baktérie, urýchľujú hojenie otvorených rán. Vďaka ich pôsobeniu sa vytvára dôležitý vitamín D. Slnko zvyšuje hladinu minerálov v krvi a jednoznačne prináša aj pozitívne naladenie. Vo vyrátavaní benefitov slnečných lúčov by sme mohli pokračovať ďalej,“ konštatuje všeobecná lekárka pre dospelých MUDr. Jana Bendová.

… ale kam chodí príliš veľa slnka, tam musí tiež chodiť lekár…

Každá minca má však podľa MUDr. Bendovej dve strany a slnečné žiarenie môže na koži vyvolať aj množstvo nežiaducich reakcií. „Napríklad akútnu solárnu dermatitídu – teda popálenie, ktoré sa prejavuje začervenaním a pálením pokožky, v závažnejších prípadoch až vytvorením pľuzgierov a opuchov. Dlhodobé pôsobenie UV žiarenia vyvoláva aj chronické zmeny na koži – starnutie pokožky, nepravidelnosti v pigmentácii kože, vznik suchej kože, vrások, ale aj nezhubných a niekedy aj zhubných novotvarov. Nadmerné UV žiarenie narúša imunitné reakcie organizmu a preukázateľne spôsobuje aj rakovinu kože. Vo vzťahu nášho tela a pôsobenia slnečných lúčov je teda potrebné nájsť tú správnu mieru rovnováhy. Jej základ spočíva v kombinácii správneho režimu pobytu na slnku a vhodnom výbere ochranných prostriedkov.“ Doktorka Bendová zároveň však konštatuje, že niekedy je zložité zorientovať sa v širokej ponuke opaľovacej kozmetiky.

Ako si vybrať tú správnu ochranu pred slnkom?

Pri výbere vhodnej „slnečnej kozmetiky“ je dôležité čítať zloženie prípravkov, ktoré kupujeme. Nielen preto, že ich aplikujeme priamo na kožu, ale aj preto, že sa v nich kvôli silnej ochrane pred slnkom nachádzajú chemikálie, ktoré môžu byť pre náš organizmus viac škodlivé ako samotné UV žiarenie.

Najúčinnejšie prípravky sú také, ktoré poskytujú trojitú ochranu pred slnkom, teda chránia kožu pred ultrafialovým žiarením A a B (UV-A a UV-B), ale aj pred IR-A, teda infračerveným žiarením A, jednej z hlavných príčin starnutia.

Infračervené lúče, rovnako ako UV žiarenie spôsobujú zrýchlené starnutie pokožky a vedú k neskoršiemu poškodeniu pokožky slnkom. Predstavujú približne 30% slnečného svetla a sú schopné preniknúť až do hlbokých vrstiev kože. Doposiaľ nie je možné, tak ako v prípade UV žiarenia, eliminovať tento typ žiarenia pomocou filtrov. Ochrana pred ním teda musí začať už v bunkách, aby neprišlo k ich poškodeniu. Špeciálny komplex ochrany pred infračerveným žiarením typu A proti starnutiu pokožky spôsobenej slnkom obsahujú všetky prípravky Ladival®. Vďaka tomu bola prvou značkou v Európe, ktorá poskytuje trojnásobnú ochranu pred slnečným žiarením.

Nová generácia slnečnej ochrany neobsahuje vonné látky, konzervačné látky, parfumy, farbivá ani chemické emulgátory (tzv.PEG) a prednosťou ponuky je možnosť výberu zo širokej a komplexnej línie produktov pred aj po opaľovaní, výber ochranného faktoru SPF v škále 10 – 50 +, pre špecifické typy pleti, rovnako ako aj pre rôzne účely (napr. pre relaxačné slnenie, šport, pohyb v meste, či pod make-up). Známkou spoľahlivosti prípravkov je aj fakt, že ich ponúkajú výhradne lekárne.

A práve touto voľbou sa staneme aj eco friendly. Prípravky totiž neobsahujú žiadne mikroplasty a v súlade s tzv. Havajským zákonom na ochranu morských živočíchov (Hawaii reef law) z roku 2018, (ktorý ale vstúpi do platnosti až v roku 2021) nespôsobujú poškodzovanie koralov a morskej flóry.

Aj keď sa síce tento rok nevyberieme na miesta života koralov, zvyšky opaľovacích krémov končia aj vo vode našich jazier, kúpalísk, či prírodných nádrží. Nezaslúžia si aj tieto plochy naším výberom eco-friendly opaľovacieho prostriedku rovnakú pozornosť?

Zdroj: Ladival

Ladival® – všade, vždy a pre každého…

Prípravky slnečnej ochrany Ladival® sú vyvinuté tak, aby spĺňali potreby jednotlivých typov pleti – od normálnej, cez citlivú až po obzvlášť náročnú pokožku a aby sa dali využiť na každom kúsku tela, napríklad aj na ochlpené miesta alebo vlasovú pokrývku. Poskytujú dostatočnú ochranu pred slnkom aj ľuďom s tetovanou kožou a aktívnym športovcom. Pred opaľovaním nás chránia pred spálením slnkom a starnutím kože, popri tom nám však dovolia pekne sa opáliť, ba dokonca zintenzívnia účinky opálenia a po opaľovaní našu kožu regenerujú.

Ich základom je využívanie vysokokvalitných organických a minerálnych prémiových filtrov proti UV-A, UV-B a IR-A žiareniu a vyhýbanie sa zbytočnej chémii. Niektoré z nich obsahujú fotolyázu a tosilín s betaglukánom. Sú odolné vode a príjemne sa aplikujú, nemastia, ľahko sa vstrebávajú a pokožka po nich zostáva jemná a hebká.

Prípravky slnečnej ochrany Ladival® sa dokonca môžu stať súčasťou vašej make-up výbavy!

Tie, ktoré sú určené pre tvárovú kozmetiku viditeľne redukujú existujúce pigmentové škvrny na tvári a zabraňujú vzniku nových, redukujú znaky starnutia spôsobeného slnkom, vrásky a zjednocujú tón pleti. A pokiaľ už teda budeme asi tráviť toto leto aj viac času v meste ako podkladový krém pod make-up nás uchránia nielen pred slnečnými lúčmi, ale aj pred vplyvmi znečisteného mestského prostredia.

Vďaka účinnej slnečnej ochrane na každom kúsku tela a pri každom type kože teda dokáže byť aj naše „URBAN LETO“ bezpečné.

Zdroj: Ladival

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Ladival
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM