Michal Demjanovič Kultúra

TOP 10 akcií počas novembra. Čo všetko zažijeme najbližšie týždne v Žiline?

Robíte si plány na november a ešte neviete, kam sa oplatí vyraziť? Inšpirujte sa rovnou desiatkou tipov z redakcie nášho portálu!

Ilustračný obrázok k článku TOP 10 akcií počas novembra. Čo všetko zažijeme najbližšie týždne v Žiline?
Zdroj: Dnes24.sk

Koniec Európskej únie? A čo potom?

03. 11. 2016, o 18:00, Stanica Žilina Záriečie

Európa sa nachádza v turbulentnom období: Brexit, migrácia, terorizmus, populizmus či nacionalizmus. Toto všetko sú dnes výzvy, ktoré stoja pred EÚ a Slovenskom. Iveta Radičová a Michal Havran, spolu s hosťami, budú diskutovať o tom, aká je naša budúcnosť v Európe.

Divadelné predstavenie: Falošná minca

05. 11. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Zabudnutá Gorkého hra s takmer hitchcockovskou atmosférou v naštudovaní majstra slovenskej réžie. Do zapadnutého mestečka prichádza tajomný cudzinec. Ubytuje sa ako nájomník u hodinára, v prevažne ženskej domácnosti. Niekde v okolí vyčíňa falšovateľ peňazí. Prišiel ho chytiť? Chamtivosť, egoizmus a trhové „handlovanie“ s citmi sa tu stretáva s túžbou po vášni a radosti zo života. Je ťažké rozoznať pravé city, keď aj falošné mince dokážu zmiasť.

Koncert: CHIKI LIKI TU-A

12. 11. 2016, o 20:00, Smer music bar, Žilina

Na základe úspechu albumu „Slzy tvý mámy, Šedivý a spol.“, ktorý bol v marci tohto roku ocenený ako najlepší album podľa fanúšikov na RHA za rok 2015, sa Chiki liki tu-a rozhodli nečakať tak dlho s vydaním ďalšej nahrávky. Ide o kompilačný album zložený z troch častí.

Najlepšia rozprávka o Červenej čiapočke

13. 11. 2016, o 16:00, Bábkové divadlo, Žilina

Veselá klauniáda pre deti od troch rokov. Tento známy príbeh vám zahrajú štyria smiešni a popletení herci. Príchod divákov ich totiž úplne zaskočil. Dnes sa predsa hrať nemalo. Ale sa hrať bude! Veselá štvorica sa rozhodne narýchlo zahrať rozprávku o Červenej čiapočke. Tú predsa všetci poznajú a majú ju radi. Kde však tak narýchlo vziať rekvizity a kulisy? Stačí len trochu porozmýšľať. Šikovní herci sa rýchlo vynájdu.

GODZONE TOUR 2016

16. 11. 2016, o 18:00, Zimný štadión, Žilina

Tím projektu Godzone sa pripravuje na šesťdňové turné, tentokrát pod názvom NOVÝ LEVEL. V novembri tohoto roku navštívi mestá Poprad, Košice, Žilinu, Bratislavu a premiérovo aj Prahu v Českej republike. Organizátori sa po ročnej prestávke rozhodli vrátiť do Žiliny.

Zdroj: Godzone

Koncert: Tomáš Klus

17. 11. 2016, o 19:00, Event house, Žilina

Letní dny jsou pomalu u konce a tak je na čase se vydat na podzimní RECYKLUS TOUR 2016. Po roční koncertní pauze se nyní objevíme v českých a slovenských kulturních domech. Tomáš a jeho Cílová skupina se Vás již teď nemohou dočkat!

Silné reči

19. 11. 2016, o 19:00, Klub Kolečko, Žilina

Silné Reči sa po krátkej prestávke opäť vracajú do Žiliny do obľúbeného Klub Kolečko, kde sa vám predstavia v plnej sile: Ján Gordulič, Jaro Abaffy, Tomi Hudák a Jakub Gulík.

Hosť v divadle: Na plnú hu(d)bu

21. 11. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Humorista, satirik a glosátor nepretržite na scéne! Spolu s dvojicou hudobníkov, multiinštrumen­talistov, spevákov, hercov a hudobných klaunov opäť na cestách v Česko+Slovensku! Trojica známa zo slovenských televíznych Večerov Milana Markoviča a protagonisti úspešného MM KABARETU v poloimprovi­zovanom predstavení na javisku i medzi divákmi.

Futurikon – prezentácia nových technológií

24. 11. 2016, o 12:00, Nová synagóga, Žilina

Na konci novembra sa Žiline uskutoční prvý ročník futurealistickej konferencie, počas ktorej sa Nová synagóga zmení na miesto plné budúcnosti. Skutočné živé expozície technológií, ktoré sa na malú chvíľu pre všetkých návštevníkov stanú súčasnými, a dovolia im na vlastnej koži zažiť zajtrajšok. Pre rodičov s deťmi, technologických nadšencov, študentov a geekov, pre všetkých sú prichystané prednášky a prezentácie ľudí, ktorí už dnes tvoria budúcnosť, celkom konkrétne aj trošku vizionárske demonštrácie, súťaže a ceny.

Koncert: Aneta Langerová – Na radosti 2016

24. 11. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Koncertní turné s kapelou a smyčcovým triem.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM