Šport

Tomi Kid si to rozdal v ringu so žilinským výsadkárom: Rozhodcu zápasu robil minister

Zaujímavú a víťaznú prípravu absolvoval v uplynulých dňoch najúspešnejší slovenský boxer súčasnosti Tomi "Kid" Kovács. V Žiline si zmeral sily s elitným vojakom z 5. pluku špeciálneho určenia Ministerstva obrany SR.

Ilustračný obrázok k článku Tomi Kid si to rozdal v ringu so žilinským výsadkárom: Rozhodcu zápasu robil minister
Zdroj: Webnoviny.sk

Rozhodcom bol minister obrany Martin Glváč a Tomi „Kid“ v zápase zvíťazil o dva body. Profesionálny boxer absolvoval v roku 1996 v žilinskom pluku povinnú vojenskú službu.

Počas uplynulých dvoch týždňov v 5. pluku špeciálneho určenia trénoval s inštruktormi a v piatok sa v ringu postavil proti vojakovi, ktorý sa venuje zmiešaným bojovým umeniam. „Chvíľami som mal ako rozhodca problém uhýbať sa,“ zhodnotil po zápase šéf rezortu obrany Glváč. „Verím, že tento súboj pomohol obom stranám. Som zároveň rád, že špičkový športovec má záujem o spoločnú prípravu aj v rámci nášho elitného pluku, kde kedysi pôsobil,“ dodal minister obrany SR.

Možnosť absolvovať prípravu v 5. pluku špeciálneho určenia ocenil aj Kovács. „Som nadšený, že som mohol absolvovať takéto dva týždne. Od prvej chvíle som tu cítil pozitívnu energiu a to, že mi chcú pomôcť v mojej ceste za titulom,“ povedal Tomi „Kid“ Kovács, ktorý sa v súčasnosti pripravuje na svoj životný zápas v San Antoniu. O titul svetového šampióna v poloťažkej váhe verzie WBA bude boxovať 14. decembra proti Kazachovi Beibutovi Šumenovovi.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM