Hokej Šport

Tipsport liga: Žilinu po prehre s Košicami čaká baráž

Je rozhodnuté. Prehra Žiliny s Košicami rozhodla, že skončí v Tipsport lige v ročníku 2018/2019 na poslednom 12. mieste po základnej časti. Čaká ich baráž o zotrvanie v súťaži.

Ilustračný obrázok k článku Tipsport liga: Žilinu po prehre s Košicami čaká baráž
Zdroj: TASR

MsHK DOXXbet Žilina prehral s HC Košice 1:7 v predposlednom 54. kole Tipsport ligy. Tým obsadia posledné 12. miesto v Tipsport lige 2018/2019 po základnej časti a čaká ich baráž o zotrvanie v súťaži.

Domáci museli bodovať, ak si chceli udržať šancu na vyhnutie sa baráži. Už v 2. minúte ich však zabrzdilo vylúčenie za priveľa hráčov na ľade. Košičania ho nepotrestali, naopak, v závere početnej výhody sa dopustili faulu a Žilinčania potom vyslali na Habala niekoľko dobrých pokusov, ktorými preverili jeho pripravenosť. V 8. minúte však išli do vedenia predsa len hostia, keď sa brankár Fučík namiesto prikrytia puku pokúsil o jeho rozohrávku. Šerbatov ho však o puk pripravil a po kľučke strelil úvodný gól. Na 2:0 pre hostí zvýšil v 14. minúte Klíma, keď vystrelil bekhendom spomedzi kruhov a Fučíkovi prepadol jeho pokus do brány. O trojgólový náskok hostí sa o necelé 2 minúty postaral Brophey a domáci tréner Škorvánek si vzal oddychový čas. Kučný však po ňom fauloval a hostia už domácim v prvej časti veľa nedovolili.

Žilinčania sa po prestávke snažili o čo najskorší kontaktný gól a už v 22. minúte ich oň pripravil bravúrnym zákrokom Habal, keď zneškodnil Ručkayovu strelu do odkrytej brány. V 24. minúte sa však domáci presadili aj gólovo, keď Kučného strelu od modrej tečoval do siete Košíc Surovka. Žilinčania mali v polovici stretnutia opäť veľa hráčov na ľade a presilovku hostí využil po peknej kombinácii Petráš. O minútu viedli hostia už 5:1, keď spomedzi kruhov prestrelil Fučíka Koch a vyhnal ho z brány. Tempo hry potom upadlo a Košičania už domácich veľmi pred Habala nepúšťali.

Zápas sa v 3. tretine už len dohrával, keďže o víťazovi duelu bolo rozhodnuté. Napriek tomu sa obidva tímy ešte snažili ponúknuť divákom pekné akcie. V 44. minúte mohol znížiť kapitán Huna, ale namieril iba do ľavej žrde Habalovej odkrytej brány. V 56. minúte hostia predviedli peknú gólovú akciu a po prihrávke Petráša sa po druhý raz za sebou do streleckej listiny zapísal reprezentačný obranca Patrik Koch. Z ich strany to nebolo všetko. O dve minúty prekonal strelou švihom Mikoláša aj Kafka a podčiarkol tak jednoznačnú výhru oceliarov. Žilinčania už po prehre s určitosťou budú hrať v baráži o udržanie sa v najvyššej súťaži.

Stanislav Škorvánek st., tréner Žiliny: „Bohužiaľ, musím skonštatovať, že Košice potvrdili svoju kvalitu. Boli vo všetkom lepšie a ovládli celý zápas. Chceli sme bojovať, ale na kvalitu nášho súpera to nestačilo. Výsledok hovorí za všetko. Aj napriek nepriaznivému stavu nás diváci povzbudzovali a zatlieskali nám, za čo im veľmi ďakujeme. Verím, že nám pomôžu aj v ťažkých bojoch, ktoré nás čakajú.“

Marcel Šimurda, asistent trénera Košíc: „Bol to z našej strany dobrý zápas, súperovi sme v úvodnej časti ušli o tri góly. Mali sme veľmi dobrý pohyb, boli sme silní na puku, chlapci dodržiavali všetky veci, ktoré sme si pred zápasom povedali. Zvládli zápas, za čo im ďakujem.“

MsHK DOXXbet Žilina – HC Košice 1:7 (0:3, 1:2, 0:2)

Góly: 24. Surovka (Kučný, Jenčík) – 8. Šerbatov (T. Slovák), 14. Klíma, 16. Brophey (Petráš, Šedivý), 31. Petráš (Suja, J. Sýkora), 32. Koch (Ignatuškin, Petráš), 56. Koch (Petráš), 58. Kafka (J. Sýkora). Rozhodovali: Goga, Juhász – Muzsik (obaja Maď.), Valo, vylúčení na 2 min.: 4:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 815 divákov.

Zostavy:

Žilina: Fučík (32. Mikoláš) – Kučný, Matejka, Jankovič, Dubeň, Piegl, Bagin, Dlugoš – Jenčík, Surovka, Rud. Huna – Bárta, J. Ručkay, Milý – Hvila, Podešva, Beránek – Dom. Rehák, Ondruš, Síkela – Hrazdíra.

Košice: Habal – T. Slovák, Koch, Šedivý, Derliuk, Pretnar, Dudáš, Čížek – Spilar, Suja, Lušňák – J. Sýkora, Brophey, Kafka – Šerbatov, Ignatuškin, Petráš – Klíma, Galamboš, Jokeľ – Žitný.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM