Jozef Legéň Iné športy

Tí najlepší si to rozdajú v Québecu: Sagana čaká boj o post jednotky

Slovenský cyklista Peter Sagan sa pokúsi na nadchádzajúcich pretekoch v Québecu v piatok 13. septembra a Montreale v nedeľu 15. septembra znížiť náskok Christophera Frooma na čele svetového rebríčka UCI. Dvadsaťtriročný Žilinčan bude patriť medzi favoritov jednorázových podujatí WorldTour.

Ilustračný obrázok k článku Tí najlepší si to rozdajú v Québecu: Sagana čaká boj o post jednotky
Zdroj: Webnoviny.sk

Na kanadských cestách sa stretne aj s Christopherom Froomom. Ďalšími jeho súpermi budú aj Cadel Evans, Ryder Hesjedal, Alberto Contador či Sylvain Chavanel. Pre cyklistov to bude zároveň generálka na majstrovstvá sveta, ktoré sa začnú v nedeľu 22. septembra. V Québecu i Montreale získa víťaz do svetového rebríčka UCI po 80 bodov.

Má vynikajúcu formu

Sagan je už vyše mesiac v zámorí. Po vysokohorskej príprave v Colorade absolvoval preteky USA Pro Challenge a potom Okolo Alberty, na ktorých dosiahol celkovo sedem etapových triumfov a vyhral oba bodovacie súťaže. „Myslím, že mám za sebou výbornú prípravu vo vysokej nadmorskej výške. Po nej sa mi na pretekoch podarilo dosiahnuť pár úspechov. Prípravu som ladil smerom k pretekom v Montreale a Québecu, na ktorých by som rád dosiahol nejaký dobrý výsledok. Uvidíme, čo sa mi podarí,“ sprostredkoval slová Petra Sagana jeho mediálny manažér Jozef Korbel. V Québecu privítalo cyklistov daždivé počasie. Slovák verí, že v deň pretekov sa to zmení.

Majstrovstvá sveta vo Florencii

Ďalšieho snaženie jazdca tímu Cannondale smeruje k majstrovstvám sveta vo Florencii. V Taliansku by mal štartovať v tímovej časovke a naisto v pretekoch s hromadným štartom 29. septembra. Ich trať vyhovuje predovšetkým kvalitným vrchárom. „Bol by som rád, ak by mi forma vypršala až do majstrovstiev sveta. Uvidíme, čo sa bude dať robiť. Rozhodne sa budem snažiť zajazdiť aj na šampionáte najlepší výsledok,“ doplnil prostredníctvom Jozefa Korbela Peter Sagan.

foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM