Zuzana Vajayová Od Vás

Terchová opäť ožila country festivalom

Uplynuli dva roky, čo sme sa naposledy videli v amfiteátri pod Bôrami. Na dvojdňovke patriacej country s príznačným názvom Countryfest rozmarín.

Dva roky ubehli ako voda a zišli sme sa opäť v nádhernom prostredí terchovského amfiteátra v počte dvanásť tisíc návštevníkov. Kde sa počas dvoch uplynulých víkendových dní na pódiu vystriedalo sedemnásť kapiel. Prvý deň festivalu pod moderátorskou taktovkou vtipne naladeného Miša Hudáka.

Odštartovali Kryl Band, ktorí nám v revival podobe pripomenuli legendu, ktorú hádam ani netreba predstavovať. Za ňou nasledovala stálica na slovenskej country scény Louziana. Po nej nám Irish Rose ukázali niečo zo svojho slovensko- írskeho umenia. Ploštin Punku v terchovskom amfiteátri patrilo číslo štyri. Fašánkovcov na pódiu vystriedala Garcia, ktorá k nám zavítala spoza rieky Moravy. Prvý deň festivalu uzavrela špička tunajšej country scény. S programom Tam u nebeských bran najprv vystúpili Fešáci. No a úplný záver prvého dňa patril Robertovi Křesťanovi – Druhej Tráve.

Druhý deň festivalu odštartovala mladučká skupina Daily. Po nej sa o dúšok liečivej bardejovskej folkovej vody postarala kapelka Slnovrat, ktorú vystriedala piešťanská partia s netradičným názvom Slniečko Rybacie hlavy. Tá vytvorila tú správnu atmosféru pre príchod Európskej country kapely roka 2007 nesúcej názov Veslári. Ani sme sa nenazdali a východ striedal západ. Na pódiu sa ako blesk z jasného neba objavili takticky naladení Taktici na čele s Otom Kollmannom. Poradové číslo šesť druhého dňa Countryfestu rozmarín patrilo držiteľom ceny Michala Tučného skupine Neznámi. Po nej na pódium vybehla osmička žobrákov na čele z už spomínaným Mišom Hudákom, ktorý sa popri moderátorských a hereckých povinnostiach stíha venovať aj hudbe, o čom sa mohli návštevníci festivalu presvedčiť na vlastné oči. Po nich to na pódiu rozbalili prví headlineri posledného festivalového večera Děda Mládek Illegal Band.

No a približne desať minút pred desiatou hodinou večer prišlo to, načo sme všetci netrpezlivo čakali. Za hlasnej podpory prítomného publika prišiel na pódium austrálskym slnkom opálený Karel Holas so skupinou Čechomor. Tej tento rok vyšiel album s názvom Městečko.

Všetkým tým, ktorým po skončení hlavného programu zostala nejaká tá energia sa mohli presunúť do veľkokapacitného stanu, kde sa o zábavu do skorých ranných hodín, počas celých dvoch dní starali Country Limit Club, Acsalona a Colorado.

Na prázdno samozrejme neobišli ani najmenší návštevníci, pre ktorých organizátori pripravili veľké množstvo detských atrakcií. Záver by mal patriť pozdravu, ja však zvolím poďakovanie ľuďom, bez ktorých by táto reportáž nevznikla.

Ďakujem veľmi pekne za pomoc pani Eve Mičovej, Jurajovi Krížovi, Štefanovi Cingelovi a Jožkovi Fašánokovi.

Boris Hrudál

Country festival Rozmarin
50
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM