Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Terasy v Žiline sú späť: Pozrite prevádzkové časy podľa ulíc

Slnečné počasie ťahá obyvateľov Žiliny nielen na prechádzky, ale aj na posedenia s priateľmi, známymi či rodinou. A to už môžete aj vonku. V meste sa objavili prvé letné terasy.

Ilustračný obrázok k článku Terasy v Žiline sú späť: Pozrite prevádzkové časy podľa ulíc
Zdroj: Žilina gallery

Mesto Žilina doposiaľ uzatvorilo 14 nájomných zmlúv na prevádzkovanie letných terás. Zriadenie terasy však podlieha viacerým pravidlám. Informoval o tom primátor žilinský primátor Igor Choma na tlačovej konferencii Mesta.

Mesto Žilina podľa dáva podľa neho do užívania časti pozemkov pod letnými terasami prostredníctvom nájomných zmlúv. Okrem zmluvných podmienok musia prevádzkovatelia dodržiavať aj príslušné súvisiace všeobecne záväzné nariadenia. Radnica apeluje aj na vizuálnu stránku letných terás na Mariánskom námestí – slnečníky budú v tomto roku po vzájomnej dohode v jednotnej, smotanovej farbe.

„Prevádzkový čas letných terás na Mariánskom námestí a z neho vychádzajúcich ulíc (Bottova, Štúrova, Jozefa Vuruma, Hodžova, Sládkovičova a Námestie Andreja Hlinku) je do 2.00 hod. Ostatné časti mesta majú prevádzkový čas do 22.00 hod.,“ uviedol primátor Choma.

Ceny za prenájom letných terás sa líšia v závislosti od umiestnenia. Nájomné za meter štvorcový sa pohybuje od 0,15 eur do 0,53 eur za meter štvorcový na jeden deň.
Cena za plochu letnej terasy na Mariánskom námestí ostáva aj v tomto roku nezmenená, to znamená, že plocha v rozsahu letnej terasy výmerou zodpovedajúca pozemku pod „laubňami“ pred konkrétnym domom, v ktorom sídli stála prevádzka a s ktorou je terasa v priamej väzbe, je za cenu 1 euro počas celej doby nájmu. Každý ďalší začatý štvorcový meter je za cenu 0,53 eur/m²/deň.
Na sídliskách Hájik, Solinky, Vlčince, Hliny, v Sade SNP, na Ulici J. M. Hurbana a na ulici Jána Milca je nájom za cenu 0,31 eur/m²/deň. Na ostatnom území mesta sa platí nájom 0,15eur/m²/deň.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM