Slávka Kellová Futbal

Tajomstvo odhalené: MFK Tatran uzavrel spoluprácu so Žilinou

Galavečer Futbal je hra a hrať by sa mal človek pre radosť, má po strede za sebou druhý ročník. MFK Tatran Liptovský Mikuláš sa takto už po druhýkrát obzrel za ostatným rokov, odmenil svojich najlepších hráčov a na svetlo sveta vyšlo tajomstvo, ktoré sa v klube kuje už viac ako rok.

Ilustračný obrázok k článku Tajomstvo odhalené: MFK Tatran uzavrel spoluprácu so Žilinou
Foto: Slávka Kellová

Tajomstvo je odhalené

Podujatie Futbal je hra a hrať by sa mal človek pre radosť, malo aj tento rok priblížiť život v klube širšej verejnosti, zhodnotiť aktivity uplynulého roka, či načrtnúť plány do toho budúceho. Až na tento večer si totiž vedenie klubu nechávalo pre seba tajomstvo, ktoré by malo znamenať nový štart. Po roku a pól živenia myšlienky spolupráce, sa vedenie klubu v pondelok 3. decembra, dohodlo na spolupráci s klubom MŠK Žilina.

„S Liptovským Mikulášom máme nadštandardné vzťahy. Myslím, že je v klube veľmi veľa mladých talentov, chceme ich podchytiť a nejakých 3–4 by sme zabudovali do našich kádrov. Chlapcov od U11 až po U19 by sme vzali na nejaké prípravné zápasy, či už do Čiech alebo do zahraničia a takto ich postupne etablovali do mužstva. Postupne by sa mohli uchytiť aj v našom Áčku,“ priblížil formu spolupráce Peter Pekara, manažér mládeže MŠK Žilina. „Na oplátku, ak sa naši najlepší dorastenci neuchytia v Áčku, nechceme, aby chodili hrávať po dedinách u nás v okrese, ale chceme ich dať na vyššie súťaže. Liptovský Mikuláš hrá druhú ligu, to je na Slovensku veľmi pekná súťaž a keď to tak pozeráme hrá veľmi pekný, moderný futbal s mladými chalanmi a to by bolo ozaj veľmi dobré pre našich končiacich dorastencov,“ dodáva Pekara.

Vedenie liptovskomiku­lášskeho klubu v spolupráci vidí možnosť, ako pomôcť tunajšiemu futbalu. „Pre mňa je Žilina najlepší klub na Slovensku. Tak ako Španielsko má svoju Barcelonu alebo Real Madrid, tak aj Slovensko má svoju Barcelonu, pre mňa je to MŠK Žilina. Na čele mám napísané „chcem pomôcť slovenskému futbalu“ a na brade, ktorá je podriadená čelu „cez Liptovský Mikuláš“,“ približuje pohnútky tohto kroku manažér klubu Martin Pohlod. Práve na jeho hlavu sa od viacerých činovníkov klubu vzniesli slová chvály, ako na človeka, ktorý pomáha mikulášskemu futbalu napredovať. „Je to pre mňa potešiteľné. Ale toto nie je o Pohlodovi, ale o Pánu Bohu a tam je tá moja energia, tam je tá moja sila, aj keď niekedy bolia veci, ktoré sa denno-denne dejú v klube. Verím však, že v spolupráci s tým hore, to dokážem,“ dodáva Martin Pohlod.

Najlepším hráčom Áčka sa stal Ivan Lišivka

Minulý rok druhý, dnes prvenstvo. Takto znie progres novopečeného najlepšieho hráča v A tíme MFK Tatran. Ivanovi Lišivkovi dala verejnosť prostredníctvom ankety najviac svojich hlasov. Až také prekvapenie to však nebolo, pretože takmer celú polsezónu sa hovorilo o jeho úspechoch. „Ďakujem všetkým za hlasy. Ja si myslím, že tie výkony mohli byť aj lepšie, snažil som sa dať mužstvu čo najviac. Mrzí ma, že sa nám podarilo nazbierať len toľko bodov, radšej by som ocenenie vymenil za body. To sa bohužiaľ nedá, ale verím, že na jar nám to pôjde lepšie a zachránime druhú ligu,“ povedal po ocenení Ivan Lišivka.

Budúcnosť je v mládeži

Počas viac ako dvojhodinového programu si ocenenia odniesli aj najlepší hráči jednotlivých kategórií. Aj takouto formou chce klub motivovať mladých chlapcov, aby mali aj naďalej chuť hrať futbal. „Vidieť tu 400 až 500 ľudí a z nich okolo 200 detí, ktoré sú budúcnosťou nášho futbalu, je úžasný pocit. Verím tomu, že my sme tá generácia, ktorá zmení to zlé, čo je dnes vo futbale a vôbec v spoločnosti,“ dodal na záver manažér klubu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM