Ivana Milanová Rôzne

Svätý Mikuláš prišiel aj do Ružomberka

Nielenže prišiel, zaprial krásne blížiace sa vianočné sviatky a obdaroval deti dobrotami, ale pomohol aj rozsvietiť vianočný stromček v centre mesta.

Každoročne v mikulášske ráno bežia menšie aj väčšie deti s rozžiarenými očami k oknám, do ktorých si večer dali vyčistené čižmy a topánky. S nádejou a tiež aj s obavami rozmýšľajú, či ich celoročné snaženia postačia nato, aby ich mal svätý Mikuláš na zozname a priniesol im nejakú dobrotu.

V centre Ružomberka sa začalo už pred štvrtou hodinou schádzať veľa deti s rodičmi, aby privítali sv. Mikuláša, zaspievali mu pesničky a zarecitovali básničky. Ich čakanie a radosť im chcel vyhovoriť veselý a neposedný čert Bublifuk. Tvrdil, že Mikuláš nepríde, lebo nenasnežilo a v našom meste žijú len zlé a neposlušné deti. Našťastie Otec biskup Mikuláš so sprievodom anjela dorazil, lebo mu na sane namontovali kolesá. Deti ho ihneď začali presviedčať o tom, ako celý rok poslúchali rodičov a koľko veršíkov i piesní o ňom poznajú. Každý si vyslúžil sladkú odmenu a nakoniec vzácny hosť spolu s pánom primátorom zapálili všetky sviečky na vianočnom stromčeku.

Pamiatku tohto svätca, ktorý obdarúval chudobných, si pripomenuli aj v Základnej umeleckej škole ľudového tanca a hudby – DFS Liptáčik. Program pre rodičov deti naplnili veselým čertovským tančekom, pozeraním stríg cez dieru v stolčeku, Lucie vymietli všetky rohy a nakoniec prišiel aj svätý Mikuláš. Všetky deti pochválil, rozdal medovníčky a sľúbil, že príde aj o rok.

mikulas 2011 v RK
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM