Jozef Legéň Rôzne

Súťaž Mladý účtovník: Celoštátne kolo v Žiline vyhrala Prievidžanka

Víťazkou 16. ročníka súťaže Mladý účtovník sa na minulotýždňovom celoštátnom kole v Žiline stala študentka Obchodnej akadémie v Prievidzi Monika Kalabová. Súťaže sa zúčastnilo 15 najlepších študentov z celého Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Súťaž Mladý účtovník: Celoštátne kolo v Žiline vyhrala Prievidžanka
Zdroj: TASR

Traja najlepší

Vo finále súťaže si účtovnícke zručnosti porovnalo 15 najlepších študentov. „Za prvé miesto v súťaži získala víťazka finančnú odmenu 333 eur. Na druhom mieste sa umiestnil a netbook získal Lukáš Homola z Obchodnej akadémie v Bratislave. Na treťom mieste sa tabletu potešila Martina Maradíková z Obchodnej akadémie v Trenčíne. Finančnou odmenou 333 eur a elektronikou odmenili organizátori aj pedagógov, ktorí pripravovali na súťaž troch najlepších mladých účtovníkov. Študenti na 4. – 15. mieste získali za postup do celoštátneho kola finančnú odmenu 33 eur,“ uviedol Jiří Galdia z akciovej spoločnosti KROS, ktorá je spoluorganizátorom súťaže.

Zapojený rekordný počet škôl

V tomto ročníku sa podľa neho do súťaže zapojilo rekordných 81 škôl a vyše 2300 žiakov, čo svedčí o vzrastajúcom záujme a obľúbenosti súťaže na stredných školách. „Hlavným cieľom súťaže je podporiť v mladých ľuďoch záujem o účtovníctvo a ukázať im, ako to v praxi naozaj vyzerá. Účastníci regionálnych a celoštátnych kôl cieľ splnili a potvrdili, že zvládnu riešiť zložité účtovné prípady a že majú dostatok vedomostí na to, aby sa mohli po ukončení školy uplatniť v práci. Veľká vďaka patrí nielen všetkým zúčastneným študentom, ktorí sa poctivo pripravovali, ale aj pedagógom, ktorí sa študentom venovali veľakrát aj mimo vyučovania hodín účtovníctva,“ dodal Galdia.

Celoslovenskú súťaž v účtovníctve pre žiakov stredných škôl pripravila Slovenská komora certifikovaných účtovníkov (SKCú) v spolupráci so spoločnosťou KROS a.s.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM