Tlačové správy

Súrodencom bez rodičov pomohlo Slovensko sumou 30 000 eur

Príbeh, ktorý spojil celé Slovensko. 23-ročný Janko sa zo dňa na deň vzdal svojho mladíckeho života. Rozhodol sa totiž postarať o svojich troch neplnoletých súrodencov, ktorí ostali bez rodičov.

Ilustračný obrázok k článku Súrodencom bez rodičov pomohlo Slovensko sumou 30 000 eur
Zdroj: Dnes24.sk

S ich neľahkým osudom sa verejnosť oboznámila vďaka relácii TV Joj V siedmom nebi a rozhodla sa im podať pomocnú ruku. Prostredníctvom portálu ĽudiaĽuďom.sk, s ktorým tvorcovia relácie úzko spolupracujú, Jankovi a jeho trom súrodencom v priebehu 24 hodín pomohli Slováci rekordnou sumou 30 000 €.

„Mama sa na tieto deti pred šiestimi rokmi vykašľala, odišla do Čiech s otcovým bratom. O deti sa ostal starať sám otec. Janko, ktorý má už 23 rokov, sa odsťahoval a išiel bývať s frajerkou. V lete tohto roka však otec náhle a nečakane zomrel v spánku. Pointa je v tom, žeJanko sa v tej sekunde otočil na podpätku a povedal si, že pohodlie – nepohodlie, ja sa musím starať o svojich súrodencov. Nedovolím, aby skončil iniekde v detskom domove. Dvadsaťtriročný chalan sa rozhodol, že im bude otcom aj matkou.“

Týmito slovami opísal neľahký osud Janka a jeho troch súrodencov ViloRozboril. Diváci jeho relácie môžu tejto rodine finančne taktiež prispieť, a to vďaka spolupráci TV JOJ a darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk. „Vlna solidarity, ktorá sa zdvihla ešte počas vysielania relácie, je neuveriteľne silná. Za niekoľko hodín rodine prispelo viac ako 500 darcov, čo je určite rekordom. Celú sumu dostanú súrodenci a o ich osude budeme darcov prostredníctvom ĽudiaĽuďom.sk informovať,” doplnil riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n.o. Roland Kyška.

Napriek dosiahnutiu darovanej sumy 30 000 € je na výzvu stále možné prispieť ľubovoľnou sumou. Priemerná výška daru pri výzve je približne 28 € a najvyšší dar má hodnotu 1 000 €. Výzvy rodín i jednotlivcov z televíznej relácie môžu darcovia nájsť na podstránke vilo.ludialudom­.sk, ktorá zároveň slúži aj na odosielanie snov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM