Jozef Gürtler Krimi

Súd v Žiline nepustil údajného bossa z väzby

Údajný šéf žilinského podsvetia František S., obvinený zo štyroch vrážd, troch pokusov o vraždu a všeobecného ohrozenia, zostáva vo väzbe. V utorok o tom rozhodol žilinský okresný súd. ,,Okresný súd v Žiline rozhodoval o návrhu prokurátora na vzatie

Žilinský okresný súd minulý piatok oslobodil Františka S. spod obžaloby, podľa ktorej mal zavraždiť Štefana Gažúra. Podľa sudcu nebolo preukázané, že skutok spáchal obžalovaný. Súd neakceptoval dôkazy z prípravného konania s konštatovaním, že vo výpovediach svedkov sú rozpory, ktoré svedkovia nevedia logicky vysvetliť. Prokurátor sa proti rozhodnutiu súdu na mieste odvolal, rozsudok tak ešte nie je právoplatný. Františka S. po vynesení oslobodzujúceho rozsudku priamo na súde zatkla polícia a previezla ho do cely predbežného zaistenia pre obvinenia z ďalšej trestnej činnosti.

Súdne pojednávanie s Františkom S. v prípade vraždy Štefana Gažúra sa začalo v decembri 2008. Podľa prokurátora sa vražda stala na jeseň 1997, telo vykopali kriminalisti v lete 2007 po označení miesta hrobu utajeným svedkom. Vo vyšetrovacej väzbe bol obžalovaný od leta 2007. František S. je obvinený aj z ďalších vrážd a pokusov o vraždu a tiež rozsiahlej ekonomickej trestnej činnosti.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM