Jaroslav Dodok Rôzne

Študentská rada je na strane učiteľov, štrajk podporuje

Úroveň kvality vysokých škôl je prepojená s kvalitou výučby na základných a stredných školách. Ohodnotenie pedagógov vplýva aj na úroveň univerzít.

Ilustračný obrázok k článku Študentská rada je na strane učiteľov, štrajk podporuje
Foto: Jaroslav Dodok

Študentská rada vysokých škôl (ŠRVŠ) vyjadrila podporu štrajku školských odborárov, ktorý je naplánovaný na 26. novembra.

„ŠRVŠ si uvedomuje, že úroveň kvality vysokých škôl je priamo spojená aj s úrovňou kvality základných a stredných škôl. Dôležité je aj adekvátne ohodnotenie učiteľov, ktoré sa významne podieľa na zabezpečovaní zlepšovania podmienok v školstve,“ povedal podpredseda ŠRVŠ Maroš Korman.

Verí, že odborári sa napokon s vládou dohodnú na prijateľnom riešení, no zatiaľ študentská rada podporuje štrajk učiteľov. Na podpore štrajku učiteľov sa dohodlo Valné zhromaždenie ŠRVŠ.

**Podporuje snahu školských odborárov o zlepšenie podmienok práce, hospodárskej a sociálnej pozície pedagógov, odborných pracovníkov a nepedagogických zamestnancov všetkých typov škôl. ** Študentská rada VŠ spolu so Študentskou radou stredných škôl je presvedčená, že komplexné zlepšenie podmienok v školstve sa pozitívne odrazí aj na kvalite poskytovaného vzdelávania. Učitelia si chcú štrajkom, ktorý sa začína 26. novembra, vybojovať desaťpercentné zvýšenie tarifných platov. Ponuku vlády na päťpercentné zvýšenie miest cez normatívy odmietajú.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM