Igor Petrík Správy

Študenti a študentky rozhodli: Toto je najobľúbenejší učiteľ bilingválneho gymnázia v Žiline

Učitelia sú obvykle tí, ktorí rozdávajú hodnotenia. Tentoraz sa ale karta obrátila. Ako hodnotia študenti bilingválneho gymnázia svojich učiteľov, sme zisťovali priamo na chodbách školy. Prezradíme vám, ktorý pedagóg získal ich najväčšie sympatie!

Ilustračný obrázok k článku Študenti a študentky rozhodli: Toto je najobľúbenejší učiteľ bilingválneho gymnázia v Žiline
Zdroj: Dnes24.sk

Na chodbách Gymnázia bilingválneho Žilina sme študentom kládli otázku: „Koho považujete za najobľúbenejšieho pedagóga?" Odpovede ukázali, že dôležitým kritériom pri výbere top učiteľa je, aby dokázal študentov naučiť a bol priateľský.

Triedna aj dejepisár

„Podľa mňa je to Vandenborre Gwendoline (francúzsky jazyk a literatúra). Pretože je optimistická a plná energie a vďaka tomu strašne veľa naučí," povedala Alexandra.

„Myslím, že je to naša triedna, Ivana Horecká (slovenský jazyk, filozofia). Vždy nám vyjde v ústrety, veľa nás naučí, je vždy ochotná, jej hodiny sú zábavné a vždy sa na ne teším," vyjadrila sa Michaela. Ivana Horecká oslovila aj Andreu. „Na nej sa mi páči, že inšpiruje k učeniu, takou lepšou formou učenia."

Margaritinou voľbou je Juraj Ferko (dejepis, filozofia) „Vysvetľuje zaujímavou formou, nenudíme sa na jeho hodine.“

Medzi lektormi má obľúbenca i Jakub. „Najviac mi vyhovuje štýl vysvetľovania Gila Guerra Luisa (matematika, fyzika). Dobre vysvetľuje, logicky, snaží sa, aby všetci chápali."

„Pre mňa je to učiteľka filozofie Ivana Horecká. Lebo s ňou si rozumiem. Je fakt v pohode človek a rozumieme si. Príjemná osoba, ktorá veľa vie," vyjadril sa Janči.

Lektor má väčšinu sympatií

„Asi Blaise Fontaine (francúzsky jazyk a literatúra). Je vždy pripravený a profesionálny a zároveň ľudský,“ myslí si Kristína. Zahraničný lektor oslovil aj Filipa. „Vždy príde dobre naladený na hodinu a svoju náladu prenáša aj na žiakov." Na rovnakom mene sa zhodli Maťa s Luciou. „Blaise Fontaine.“ Za svojho naj pedagóga ho označila i Natália. „Je úplne systematický a preto veľa naučí," prezradila.

Výhra prekvapila

„Som veľmi spokojný a urobilo mi to veľkú radosť. Je to pre mňa novinka,“ reagoval francúzsky lektor Blaise Fontaine, keď sa dozvedel o svojom prvenstve. Na otázku, čomu to pripisuje, povedal. „To je dobrá otázka. Asi preto, že som blízky ku študentom, že pre nich viem veľa urobiť. Vedia, že so mnou môžu vždy, v každej situácii počítať. Moja vizitka v práci, to sú žiaci. Chcem ich vidieť ako napredujú, ako rastú. Som šťastný, keď vidím, že uspejú. Aj keď niekedy nerozumejú, vtedy sa ich snažím vyburcovať k tomu, aby napredovali,“ uzavrel.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM