Zuzana Gadušová Samospráva

Štefan Comorek kandiduje na primátora mesta: Prečítajte si jeho predstavu o lepšej Žiline

Do nedeľňajšej polnoci mali záujemcovia o post primátora mesta Žilina možnosť odovzdať svoju kandidátsku listinu. Túto možnosť využil aj Ing. Štefan Comorek, ktorý sa o primátorské kreslo uchádza s víziou zlepšenia viacerých oblastí života v meste.

Ilustračný obrázok k článku Štefan Comorek kandiduje na primátora mesta: Prečítajte si jeho predstavu o lepšej Žiline
Zdroj: Dnes24.sk

Štefan Comorek je nezávislý kandidát na primátora Žiliny. Má 50 rokov. Je podnikateľom, zakladateľom a konateľom nielen jednej zo žilinských televízií, ale aj ďalších významných spoločností. Má manželku a dve dcéry. Narodil sa v Žiline, v súčasnosti býva s rodinou v mestskej časti Bytčica.

Jedným z cieľov nezávislého kandidáta Štefana Comorka je modernizácia a zefektívnenie mestskej polície, čím by sa vytvorili čo najvhodnejšie pracovné podmienky pre meststkých policajtov. „Ďalej je potrebné zlepšiť ich technické vybavenie, zefektívniť samotné výkony príslušníkov Mestskej polície, obnoviť ich dôveru a vážnosť a tým dosiahnuť pozitívneho vnímania občanmi,“ uviedol Comorek.

Štefan Comorek výrazne presadzuje vo svojich bodoch predvolebnej kampane aj oblasť parkovania v meste Žilina. „Chcem efektívnejšie riešiť tento pretrvávajúci problém nášho mesta. Citlivo pristupovať k jednotlivým príčinám a dôsledkom všeobecného problému s parkovaním a jeho jednotlivými formami v meste, vrátane riešenia problémov s nedostatkom parkovacích miest vo všetkých obvodoch mesta,“ pokračoval.

K základným programovým bodom patrí i vybudovanie kontajnerov na psie výkaly, ktoré budú prístupné pre každého psičkára 24 hodín denne. „Týmto krokom sa zvýši komfort občanov prostredníctvom navýšenia počtu kontajnerov na biologický odpad zo psov a iných domácich miláčikov a naše mesto bude čistejšie a bezpečnejšie,“ vraví kandidát.

Comorek sa tiež venuje téme životného prostredia a to konkrétne zhodnocovaniu odpadov. Základným východiskom riešenia tohto projektu je podľa neho oblasť zhodnotenia komunálneho odpadu, jeho vyseparovaných zložiek ako aj iných druhov palív. Projekt je zameraný na konkrétne riešenia energetického zhodnotenia niektorých zložiek komunálneho odpadu ako aj iných možných zdrojov určených k energetickému využitiu v Žilinskej teplárni, čím by sa znížilo množstvo fosílnych palív používaných k výrobe tepla, ekonomické náklady teplárne a množstvo emisií v ovzduší.

Štefan Comorek chce vo svojom programe rozvíjať šport v Žiline. Dokázal to aj svojím prispením na nedávnej akcii Cyklomaratónu okolo Žiliny. V tomto cyklomaratóne si na trase zmeralo sily 191 pretekárov z celého Slovenska. Bol jedným zo sponzorov a dokonca aj sám odovzdával ceny víťazom. „V Žiline je málo podporovaný šport. Určite chcem vytvoriť podmienky na šport pre Žilinčanov a podporovať ich tak, ako túto akciu,“ vysvetlil Štefan Comorek.

Foto: Štefan Comorek

Štefan Comorek chce viac športovejšiu Žilinu a preto aj podporuje takéto akcie.
4
Galéria
Foto: Zuzana Gadušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM