Iveta Hrabovská Krimi

Šťastie v nešťastí: Mikrospánok skoro zabil celú posádku

Mikrospánok opäť úradoval. V obci Hričovské Podhradie sa stala škaredá nehoda, ktorú mala za dôsledok únava vodiča (31). V aute boli maloleté deti, ktoré vyviazli s ľahkými zraneniami.

Vodič Českej republiky prechádzal po ceste I/18 od Žiliny na Bytču, keď v mierne pravotočivej zákrute pravdepodobne v dôsledku únavy dostal mikrospánok a prešiel do protismeru.

**„Vzápätí sa spamätal, strhol vedenie vozidla späť do svojho jazdného pruhu, v ktorom sa mu však už predtým začal vyhýbať vodič oproti jazdiaceho vozidla SubaruLagacy, 61– ročný občan Českej republiky. Následne došlo k čelnej zrážke vozidiel,“ **opísala Jana balogová, krajská policajná hovorkyňa.

Pri dopravnej nehode sa ťažko zranila spolujazdkyňa vo vozidle Škoda Octávia. Vodič Octávie a dve maloleté deti vyviazli s ľahkými zraneniami. Osádka vozidla Subaru, vodič a spolujazdkyňa, utrpeli bližšie nešpecifikované zranenia.

Požitie alkoholických nápojov u vodičov polícia nezistila. Hmotná škoda je odhadnutá na cca 10 000 €.

Opitý motorkár skončil v kanáli[/size][/co­lor]

Ďalšia nehoda sa stala v obci Teplička nad Váhom. 26– ročný motorkár bez riadnej upevnenej ochrannej prilby šiel v smere od kostola k ulici Pod horou.

„Počas jazdy z dôvodu neohľaduplného a nedisciplinovaného správania sa a nevenovaniu sa dostatočne vedeniu motocykla, vyšiel mimo vozovku vpravo do odtokového kanála a spadol na vozovku,“ dodala Balogová.

Vodič utrpel pri dopravnej nehode zranenia s predbežnou dobou liečenia do 42 dní. Po dychovej skúške mu bolo nameraných 2,69 promile alkoholu. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody až na jeden rok.

[color=#ff0000]­Súvisiace články [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.140734_Smrt­elna-nehoda-pod-Strecnom:-Auto-vletelo-pod-kamion]Smrteľná nehoda pod Strečnom: Auto vletelo pod kamión[/link] [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.140608_Ne­hoda-na-festivale:-Mladik-(22)-autom-nabural-do-stanov!]Nehoda na festivale: Mladík (22) autom nabúral do stanov![/link] [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.140307_Chla­pec-na-stvorkolke?-Zrazka-s-motorkarom-bez-vodicaku]Chlapec na štvorkolke? Zrážka s motorkárom bez vodičáku[/link] [link=http://www­.zilina24.sk/clan­ky?extend.139390_Na-cestach-zomrelo-24-ludi:-Mrtvi-vodici,–chodci-i-motorkari]Na cestách zomrelo 24 ľudí: Mŕtvi vodiči, chodci i motorkári[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM