Kultúra

Štartuje sezóna krásnych rób a zábavy: Kde všade sa tento rok bude plesať v Žiline?

Plesová sezóna klope na dvere. Pozreli sme sa na prehľad pripravovaných plesov v meste pod Dubňom.

Ilustračný obrázok k článku Štartuje sezóna krásnych rób a zábavy: Kde všade sa tento rok bude plesať v Žiline?
Zdroj: TASR

Plesovú sezónu na Slovensku už tradične otvára veľkolepý Ples v opere, ktorého 14. ročník sa už tradične bude konať v historickej budove SND v sobotu 11. januára. Ani Žilina sa však nedala zahanbiť.

Plesová sezóna v Žiline

Ani tento rok nebude chýbať Benefičný ples Lions club Žilina. 13. ročník benefičného plesu začína 11. januára o 19:00 hodine v Holiday Inn v Žiline. Hviezdou večera bude Peter Lipa, vystúpi aj Tanečná škola Petra Ciekera a Vivas dance group. Cena vstupenky pre verejnosť je 65 eur na osobu. Výťažok bude venovaný Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska.

Plesová sezóna bude pokračovať konkrétne 17. januára si svoj ples pripravil Dom odborov. Do tanca Vám zahrajú skupina KORTINA, DJ Romi, večerom Vás bude sprevádzať Pavol Kubica. Hosťami plesu budú Marta Križanová, Norika Kapasná a ľudová muzika Doda Duchoviča. V cene vstupenky (30eur/osoba) je kompletné menu, fľaša vína na osobu, pestrý program a atraktívna tombola.

Ďalším plesom bude 10. reprezentačný ples, ktorý sa začne 25. januára o 19:00 hodine. Cena vstupného je 30 eur na osobu. Pripravený je bohatý kultúrny a hudobný program. Predstaví sa Štefan Hruštinec so skupinou, DJ Wizo či skupina AYA. Užijete si aj Tanečnú školu Petra Ciekera, Brazílske tance a ľudovú hudbu v podaní Ferovej družiny. Nebude chýbať ani tradičná bohatá tombola.

7. reprezentačný ples Konzervatória si budeme môcť vychutnať v Estrádnej sále Domu odborov v Žiline. Ten sa začne 7. februára o 19:00 hodine. Cena vstupenky pre jednu osobu je 29 eur.

Benefičný ples Rotary klubu Žilina sa bude konať 8. februára v hotely holiday Inn v Žiline. V programe budú účinkovať Nela Pocisková, sólisti baletu SND, Barbora Švidroňová, V8 band. Vstup je žiaľ len pre pozvaných. Ak vám neprišla pozvánka nezúfajte. Z tohtoročnej plesovej sezóny je z čoho vyberať.

Žilinčania sa na plesy tešia:

Viera (32): „ S priateľom chodíme na ples každý rok. Vždy si vyberieme nejaký iný, aby sme spoznali atmosféru plesov po celom kraji. Tentokrát však ostávame v Žiline a už sa moc teším na zábavu.“

Martin (20): „ Plánujeme ísť so spolužiakmi na školský ples. Neviem ešte presne kedy bude, ale sme dobrá partia a tak sa pojdeme všetci svorne zabaviť.“

Michaela (30): „ Keďže mám malé dieťa asi nepôjdem nikam. Inak mám atmosféru plesov veľmi rada, ale teraz mám úplne iné a radostné starosti.“

Jozef (45): „S manželkou chodíme pravidelne, hlavne ona má rada, keď sa pekne ohákneme a s veľa priateľmi sa môžeme stretnúť a spoločne sa zabaviť.“

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM