Správy

Stále na čele: V Žilinskom kraji je sčítaných 93,5 percenta obyvateľov

V Žilinskom kraji evidovali ku koncu mája 93,5 percenta online sčítaných obyvateľov, čo je stále najviac zo všetkých krajov v Slovenskej republike.

Ilustračný obrázok k článku Stále na čele: V Žilinskom kraji je sčítaných 93,5 percenta obyvateľov
5
Galéria
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Asistovane sa doteraz sčítalo 13.644 obyvateľov Žilinského kraja. Informovala o tom hovorkyňa pre Sčítanie obyvateľov, domov a bytov (SODB) 2021 Jasmína Stauder.

Celkovo je v kraji 304 obcí s viac ako 90-percentným podielom sčítaných obyvateľov. Zvyšných 13 obcí má podiel sčítaných nad 80 percent.

V kraji je zriadených 353 kontaktných miest. Obyvateľom je k dispozícii 426 stacionárnych asistentov a domov k záujemcom je pripravených prísť 606 mobilných asistentov,“ doplnila Stauder.

Ďakujeme samospráve aj obyvateľom. Žilinský kraj je lídrom počas celého sčítania a k projektu pristupuje veľmi zodpovedne. Mnohé obce v kraji už úspešne končia sčítanie,“ povedala generálna riaditeľka sekcie sociálnych štatistík a demografie Štatistického úradu (ŠÚ) SR Ľudmila Ivančíková.

V štvrtom týždni asistovaného sčítania sa počet sčítaných v SR zvýšil na 5,09 milióna obyvateľov. Spolu sa od začiatku projektu asistovane sčítalo takmer 247.000 obyvateľov. Asistované sčítanie potrvá do 13. júna.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM