Správy

Spestrite si tieto dni: Predstavenia žilinských bábkohercov si vychutnáme aj z domu

Máte doma školopovinné deti a vymýšľať každý deň program je už fuška? Prichádza projekt BábkarAranténa.

Ilustračný obrázok k článku Spestrite si tieto dni: Predstavenia žilinských bábkohercov si vychutnáme aj z domu
Zdroj: TASR

Bábkové divadlo Žilina (BDŽ) spustilo na internete záznamy jeho inscenácií prostredníctvom projektu BábkarAranténa. Prvou je Filemon alebo OzlomKŔŔK domov. BDŽ o tom informuje na sociálnej sieti.

,,Veselý a zároveň dojemný príbeh o žabiakovi Filemonovi, ktorý jedného dňa vo svojej plyšovej hrudi pocíti výrazné chcenie ísť domov. A tak sa vydá na cestu za naozajstným domovom, ktorá je síce plná smiešnych situácií, ale ani zďaleka nie je taká ružová a plyšová, ako by si predstavoval… Každopádne – domov nie je tam, kde nás vyrobili, ale tam, kde nás majú radi," uviedlo BDŽ.

Ďalším zverejneným príbehom na www.babkarantena.sk bude v sobotu (28. 3.) Trafená hus. ,,Počas nasledujúcich mesiacov budeme zverejňovať záznamy všetkých našich inscenácií, aj tých najnovších. Niektoré sú skutočne interné a za kvalitu sa ospravedlňujeme. Ale veríme, že potešia malých aj veľkých divákov z celého Slovenska. Pokračujeme tiež v projekte Sobota s rozprávkou," doplnilo BDŽ.

Bábkové divadlo Žilina vzniklo v roku 1950 ako prvé profesionálne bábkové divadlo na Slovensku. Vystupovalo na štyroch kontinentoch, predstavilo sa takmer v 40 krajinách sveta a jeho predstavenia videli viac ako tri milióny divákov. Na javisku BDŽ sa stretávali mnohé osobnosti z oblasti bábkového divadla, výtvarného umenia, literatúry a hudby.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM