Futbal Šport

Spartak pod Dubňom prekvapil: Žilina sa pozviechala až ku koncu zápasu

Zápas tretej Žiliny s ôsmou Trnavou bojujúcou o postup do prvej šestky sa vďaka obom fanúšikovským táborom od úvodu niesol vo výbornej atmosfére. Tréner Žiliny nie je s výsledkom spokojný.

Ilustračný obrázok k článku Spartak pod Dubňom prekvapil: Žilina sa pozviechala až ku koncu zápasu
6
Galéria
Zdroj: TASR

Zápas tretej Žiliny s ôsmou Trnavou bojujúcou o postup do prvej šestky sa vďaka obom fanúšikovským táborom od úvodu niesol vo výbornej atmosfére. MŠK Žilina – FC Spartak Trnava 1:1 v 19. kole Fortuna ligy.

Prvú vážnejšiu šancu mal po prihrávke Mihalíka v 7. min. na ľavej strane Diaz, ale jeho krížny pokus mieril mimo bránu. Zápas bol vyrovnaný, ale šancí sa nerodilo veľa. V 17. min. hostia kopali roh, ale domáci po ňom šli do rýchlej kontry, z ktorej však Boženík vyprodukoval iba slabšiu strelu do stredu brány. V 27. min. kopali domáci priamy kop z hranice šestnástky, ale Holúbek poslal loptu tesne nad. Hostia kontrovali o chvíľu, cez Sluku sa uvoľnil Janečka, ktorý vystrelil po peknej prihrávke od Depetrisa, no Holec loptu vyrazil na roh. V 42. min. kopali hostia po faule Kašu priamy kop takisto z hranice šestnástky, ale Grendelovo zakončenie chytil Holec.

V druhom polčase domáci zatlačili Trnavu na jej polovicu, ale nevedeli si vypracovať vážnejšiu príležitosť na ohrozenie Rusovovej brány. Hostia sa pri pozornej defenzíve zamerali na brejky a v 65. min. im jeden takýto vyšiel. V 16-tke sa dostal k lopte navrátilec na slovenské trávniky David Depetris, presadil sa cez jedného zo žilinských brániacich hráčov a strelou do ľavého dolného rohu zabezpečil Trnave vedenie. Holec o chvíľu vyrazil na roh pokus jedného z Trnavčanov, ale Žilina potom zapla vpredu na vyššie obrátky. Do hry naskočil Tomič, v 76. min. Káčerov obstrel Rusov parádne chytil a domáci posilnili útok ešte o Balaja. Ďalšiu gólovku, tentoraz Tomiča v 79. min., vytlačil Rusov na roh a Káčer o minútu neskôr napálil loptu nad pravý horný roh trnavskej brány. Tlak domácich silnel, Spartakovci však bojovali o cenné tri body a vytláčali súpera čo najďalej od svojej brány. V 87. min. však domáci potiahli rýchlejšiu akciu, Boženík posunul naľavo Diazovi, ktorý si vylepšil pozíciu a prekonal Rusova. Žilinčania chceli pridať ďalší gól, lenže v poslednej minúte dostal zbytočnú druhú žltú kartu stopér Kaša a Trnava hrala v nadstavenom čase vo výhode o jedného muža. Gól však nestrelila, a tak sa pod Dubňom zrodila zaslúžená remíza 1:1.

Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: „Videl som dve pozitívne veci. Prvou bola skvelá atmosféra, ktorú vytvorili oba fanúšikovské tábory, keď povzbudzovali svoj tím. Druhou pozitívnou vecou bolo, že sme opäť nezložili zbrane a našli sme správnu mentalitu. S naším výkonom nie som spokojný, najmä v prvom polčase sme hrali pomaly, zatvárali sme si priestor, mali sme málo pohybu a náš výkon nebol v poriadku. V druhom polčase sme boli silnejší a dominantnejší na lopte, ale aj tak nám chýbala väčšia kvalita vo finálnej fáze, mali sme málo centrov. Po jednej individuálnej chybe sme inkasovali a bolo ťažké sa vracať do zápasu. Striedaniami sme sa snažili zlepšiť náš výkon a noví hráči pomohli, priniesli do hry oživenie. Celkovo to bol remízový zápas, po ktorom máme čo zlepšovať a na čom pracovať. Verím, že už v Senici to ukážeme.“

Michal Ščasný, tréner Trnavy: „Pred zápasom by sme bod zo Žiliny brali. Vieme, aký je to súper, že je silný na lopte a má rýchly prechod do útoku. Po zápase máme však na to iný pohľad. V prvom polčase sme mali tri-štyri šance, ktoré sme mohli využiť a možno by to vyzeralo inak.“

MŠK Žilina – FC Spartak Trnava 1:1 (0:0)

Góly: 87. Diaz – 65. Depetris. Rozhodovali: Sedlák – Bednár, Jekkel, ŽK: Kaša, Boženík – Grendel, Janečka, ČK: 90. Kaša po druhej ŽK, 3493 divákov

Zostavy:

Žilina: Holec – Majdan, Kaša, Králik, Sluka – Pečovský (76. Balaj) – Káčer, Diaz – Holúbek (50. Gamboš), Boženík, Mihalík (70. Tomič)

Trnava: Rusov – Turňa, Abena, Košút, Čonka – Janečka, Grendel – Ashiru (34. Miesenbock), Dudl (72. Markoski) – Depetris, Yilmaz (87. Pekár)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM