Futbal Šport

Šošoni získali novú tvár: Posilou bude mladý Macedónčan

Najskôr bude nováčik pôsobiť v rezerve šošonov. Jeho ambície sú ale podľa jeho vlastných slov vyššie.

Ilustračný obrázok k článku Šošoni získali novú tvár: Posilou bude mladý Macedónčan
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Slovenský futbalový fortunaligista MŠK Žilina angažoval 18-ročného defenzívneho stredopoliara Andreja Stojčevskiho zo Severného Macedónska. Hráč, ktorý obliekal dres aktuálne 2. tímu macedónskej ligy Akademije Pandev, podpísal s MŠK zmluvu do 31. decembra 2026. Najskôr bude pôsobiť v rezerve šošonov.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Mládežnícky reprezentant Severného Macedónska už má napriek svojmu veku aj skúsenosti so seniorským futbalom. „V prvom rade som veľmi šťastný, že som tu a že môžem byť súčasťou tohto klubu. Agenti mi povedali o záujme Žiliny, pre môjho kamaráta Enisa Fazlagiča to bolo veľmi dobré rozhodnutie v kariére. Preto je v mojom veku ten najlepší krok prísť do MŠK, kde môžem napredovať, vyrásť ako futbalista. Áno, začínam v B-tíme, ale moje ambície sú jasné – dokázať, že mám aj na prvý tím. Samozrejme, chcem pracovať tvrdo a hrať pre mužstvo,“ citoval web MŠK novú akvizíciu.

„Po odchode Enisa, ktorý hrával na pozícii šestky dlhodobo, sme dostali tip na ďalšieho mladého Macedónčana s veľkým talentom a potenciálom, ktorý navyše môže hrávať aj na pozícii stopéra. Andrej najskôr dostane priestor v B-tíme, vekovo stále môže hrať aj v dorasteneckej kategórii. Časom sa vyprofiluje a následne uvidíme, ktorá pozícia bude pre neho i tím prospešnejšia,“ dodal športový manažér Karol Belaník.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM