Jozef Legéň Futbal

Šošoni poľahky zdolali Moravce: Výhru Žiliny zabezpečili nováčikovia

Futbalisti MŠK Žilina po prehre v Ľubľane našli správny rytmus a už v treťom zápase za sebou zvíťazili. V 3. kole Corgoň ligy sa po prvý raz v ligovej sezóne predstavili pred svojimi divákmi a po dobrom výkone zdolali Zlaté Moravce 3:1.

Ilustračný obrázok k článku Šošoni poľahky zdolali Moravce: Výhru Žiliny zabezpečili nováčikovia
Zdroj: Webnoviny.sk

MŠK Žilina – ViOn Zlaté Moravce 3:1 (0:0)

Góly: 47. Pich (z 11 m), 63. Hučko, 78. Jelič – 84. Babic. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Zuziak – Orávik, Nurkovič, Pavlenda, Obročník, 2129 divákov

Zostavy a striedania:
Žilina: Dúbravka – Mabouka, Piaček, Vavro, Hučko – Pečovský, Škvarka, Bello (69. Mihalík), Pich (80. Zuziak) – Guba (46. Nunes), Jelič

Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Majerník, Candrák, Pintér – Obročník – Orávik, Babic, Bolinha (70. Sabo), Pribula – Nurkovič (63. Vaniš)

I. polčas

Prvú vážnejšiu akciu si pod Dubňom vypracovali hostia. Už v 5. minúte sa po kombinácii Nurkoviča s Pribulom dostal k zblokovanej lopte Orávik a iba tesne minul pravú tyč žilinskej brány. O tri minúty na to mohli skórovať aj domáci, ale Guba v tutovke nechal vyniknúť brankára Kuciaka. V nasledujúcich minútach hráči Zlatých Moraviec veľmi pozorne bránili všetky žilinské útočné pokusy, tiež sa pokúšali vyrážať do brejkov, na tie však nemali priveľa priestoru.

Loptu mali v držaní predovšetkým Žilinčania. V 28. minúte sa po štandardke dostal ku koncovke z dobrej pozície domáci kapitán Piaček, ale Kuciak bol pozorný. Na druhej strane odpovedal ďalekonosným pokusom z dobrých 30 metrov Obročník, ale ani brankár Dúbravka nemal ťažkú prácu. Skóre sa mohlo meniť v 36. minúte po strele domáceho Jeliča, ale gólman ViOn-u ju dokázal vyraziť na rohový kop, z ktorého už žlto-zelení nič nevyťažili. O päť minút neskôr sa do toho oprel Guba, jeho tvrdá rana preletela tesne vedľa ľavej žrde.

II. polčas

Žilinský tréner Adrián Guľa poslal do druhého polčasu namiesto Gubu na ihrisku Nunesa a ten okamžite vybavil penaltu pre svoj tím. Pavlenda videl za faul na Nunesa v šestnástke žltú kartu a Róbert Pich v 47. minúte nariadený pokutový kop premenil – 1:0. O dve minútky neskôr mohol Škvarka zvýšiť náskok Žiliny na dva góly, ale napálil len obrancu Majerníka. V 54. minúte sa po prihrávke Pečovského opäť dostal do šance Škvarka, pekne preloboval gólmana Kuciaka, ale lopta napokon letela privysoko.

V 63. minúte sa to už domácim podarilo, hlavička Tomáša Hučka skončila v sieti – 2:0. Žilinčania už za dvojgólového vedenia úplne kontrolovali hru a v 78. minúte pridali aj ďalší úder. Hučkov skvelý center dopravil do bránky Matej Jelič – 3:0. Chorvátsky útočník si tak otvoril svoj strelecký účet v službách MŠK. O šesť minút neskôr sa dočkali čestného úspechu aj hostia. Babic sa do toho oprel z hranice šestnástky a Dúbravka nemal v bráne žiadnu šancu – 3:1.

Hlasy trénerov

Adrián Guľa, tréner Žiliny: „Mali sme menej energický vstup do zápasu, ale v druhom polčase sme to dokázali zlepšiť. Potrebovali sme zrýchliť hru a to sa nám podarilo. Prakticky okamžite po zmene strán sme išli do vedenia a netrvalo dlho, kým sme pridali aj druhý gól. Videl som v tomto zápase pozitívne, ale aj menej pozitívne momenty hry. Predovšetkým si však vážim víťazstvo pred domácim publikom.“

Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec: „V prvom polčase sme veľa behali bez lopty, hneď ako sme ju získali, stratili sme ju. Nevyužili sme ojedinelú príležitosť ísť do vedenia v zápase a hneď na začiatku druhého polčasu sme, bohužiaľ, inkasovali gól z pokutového kopu. Krátko na to sme dostali druhý gól zo štandardky. Boli sme v komplikovanej situácii. Proti nám však stál veľmi kvalitný súper.“

Tabuľka Corgoň ligy po 3. kole:


1. Ružomberok 3 2 1 0 7:4 7

2. MŠK Žilina 3 2 1 0 6:3 7

3. Trenčín 3 2 0 1 9:4 6

4. Senica 2 2 0 0 6:1 6

5. Banská Bystrica 3 2 0 1 6:2 6

6. Košice 3 2 0 1 6:3 6

7. Myjava 3 2 0 1 7:6 6

8. Trnava 3 1 0 2 5:9 3

9. Slovan 2 0 1 1 3:5 1

10. Dunajská Streda 3 0 1 2 1:6 1

11. Zlaté Moravce 3 0 0 3 2:8 0

12. Nitra 3 0 0 3 2:9 0

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM