Jozef Legéň Futbal

Šošoni konečne zabrali naplno: Z Dunajskej Stredy si vezú tri body

Futbalisti MŠK Žilina si konečne pripísali na svoje konto výhru. Rozhodol o tom kapitán žlto-zelených Jozef Piaček, ktorý v závere 1. polčasu skóroval na pôde nováčika Corgoň ligy, Dunajskej Stredy.

Ilustračný obrázok k článku Šošoni konečne zabrali naplno: Z Dunajskej Stredy si vezú tri body

Žilinskí futbalisti si dnes večer víťazstvom na pôde nováčika z Dunajskej Stredy napravili chuť po štvrtkovej prehre v prvom zápase 2. predkola Európskej ligy v Ľubľane. Jediným úspešným strelcom zápasu bol v 43. min. kapitán Šošonov, Jozef Piaček, ktorý sa presadil hlavičkou po rohu Michala Škvarku.

DAC Dunajská Streda – MŠK Žilina 0:1 (0:1)

Góly: 43. Piaček. Rozhodoval: Samotný, ŽK: Sedlák – Jelič, Piaček, Hučko, 3899 divákov.

Zostavy a striedania:

DAC Dunajská Streda: Fišan – Beňo, Huber, P. Majerník, Sedlák – Ujlaky, Velický, Hodúr (84. Boya), Antunović (64. Obžera) – Fodrek, Szarka (69. Dian),

MŠK Žilina: Dúbravka – Mabouka, Piaček, Akakpo, Hučko – Majtán Pečovský – Škvarka, Paur (90. Mravec), Pich (74. Mihálik) – Jelić (60. Guba)

Zápas

Obe mužstvá hrali od počiatku s vyčkávacou taktikou. Za pozornosť stáli iba úniky obrancu Mabouku, ale jeho perfektné centre spoluhráči nevedeli zužitkovať. Dvakrát mieril nepresne nikým nekrytý Škvarka, ale v závere polčasu bol jedným zo strojcov gólu, keď na jeho center najvyššie vyskočil kapitán hostí Piaček. Na domácej strane trafil do priestoru brány iba dvakrát z diaľky kapitán Fodrek.

Obraz hry sa nezmenil ani v 2 polčase, len hostia zvýšili tlak. Striel na bránu však bolo na oboch stranách ako šafranu. V 79. minúte spálil veľkú príležitosť Obžera, ktorý z 11 m poslal loptu vedľa brány, v 89. minúte Ujlakyho hlavičku zblízka brankár Dúbravka zneškodnil a v poslednej minúte na opačnej strane Pečovského strela išla len tesne vedľa.

Hlasy trénerov

Mikuláš Radványi, tréner DAC: „Žilina ukázala svoju silu, ale nejakú výraznejšiu prevahu nemala. Mojim hráčom nemám čo vyčítať, dali do zápasu všetky svoje sily. Ale stačilo to iba na ustráženie chudobného víťazstva súpera.“

Adrián Guľa, tréner Žiliny: „Bol to zaujímavý a bojovný zápas, v ktorom vďaka oduševnenému výkonu mojich hráčov sme dokázali vyhrať. Mali sme však šance aj na výraznejšie víťazstvo.“

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM