Futbal

Šošoni hosťovali v Dunajskej Strede: O víťazstve súpera rozhodol jeden gól

Žilinskí futbalisti nastúpili v sobotnom zápase proti FC DAC 1904 Dunajská Streda. Hosťujúci šošoni však odchádzali s prehrou. O víťazstve súpera pritom rozhodol len jeden gól.

Ilustračný obrázok k článku Šošoni hosťovali v Dunajskej Strede: O víťazstve súpera rozhodol jeden gól
Zdroj: TASR

Už v 4. minúte sa po chybe domácej obrany rútil na domácu bránu Mihalík, ktorý obišiel aj Tujvela, ale Štepanovský ho v poslednej sekunde dobehol a loptu vykopol na roh. O dve minúty neskôr mal šancu Polievka a z následného rohového kopu minul tesne loptu Ljubičič. Domáci sa na hrote mohli spoľahnúť na aktivitu Polievku, ten to skúsil aj v 11. minúte, ale tesne minul. V 19. minúte mala zasa Žilina šancu na skórovanie, po prihrávke z ľavej strany Williamovu strelu z päťky zneškodnil domáci brankár.

Na začiatku druhého dejstva mohla ísť do vedenia Dunajská Streda, po výbornej prihrávke sa rútil na bránu Ľupták, jeho strelu však Volešák vyrazil. Ďalšie minúty priniesli len boj v strede poľa. V 71. minúte Polievka poslal prihrávku na Ľuptáka, ten si nabiehal smerom k bráne po ľavej strane, ale šancu Volešák zneškodnil. V 79. minúte fauloval Ľuptáka hosťujúci Škriniar, videl druhú žltú kartu a zároveň červenú. Hlavný rozhodca Vlk nariadil pokutový kop, ktorý Polievka premenil a zariadil domácim zisk troch bodov.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – MŠK Žilina 1:0 (0:0)

Gól: 79. Polievka (z 11 m). Rozhodoval: Vlk, ŽK: Straka, Štepanovský, Polievka, Ljubičič – Škriniar, Mihalík, ČK: 79. Škriniar (Žilina – po druhej žltej), 3605 divákov

Zostavy a striedania:

FC DAC: Tujvel – Štepanovský, Kwin, Ljubičič, Brašeň – Sarr, Simon Pambou, Straka, Stephens (82. Asanovič) – Ľupták, Polievka (87. Mészáros)

Žilina: Volešák – Mabouka, Králik, Škriniar, Letič – Bénes, Pečovský, Paur – Špalek (90. Hučko), William (78. Haskič), Mihalík (65. Káčer)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM