Krimi Krimi

Šokujúci prípad 35-ročnej ženy: Polícia obvinila z útoku mačetou jej manžela (62)

Ešte včera sme vás informovali o žene, ktorú priviezli do nemocnice so sečnými ranami na hlave. Podľa polície jej ich spôsobil mačetou jej manžel, ktorý ju mal týrať už od roku 2006. Ak sa mu vina preukáže, môže si posedieť za mrežami až 15 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Šokujúci prípad 35-ročnej ženy: Polícia obvinila z útoku mačetou jej manžela (62)
Zdroj: Webnoviny.sk

V pondelok sme vás informovali o žene, ktorú priviezli do nemocnice so sečnými ranami na hlave. Zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby obvinil policajný vyšetrovateľ 62-ročného muža, ktorý v pondelok po predchádzajúcej hádke podľa polície napadol 35-ročnú manželku mačetou a viackrát ju udrel do oblasti hlavy. O udalostiach informoval hovorca Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Žiline Radko Moravčík.

Obvinený muž mal podľa neho od roku 2006 až doposiaľ v rodinnom dome vo Vysokej nad Kysucou (okres Čadca) týrať 35-ročnú manželku. „Pod vplyvom alkoholu ju opakovane fyzicky napádal a pri útokoch jej vulgárne nadával. Pohŕdavo sa k nej správal a spôsoboval jej fyzické a psychické utrpenie. Jeho agresívne správanie voči manželke sa vystupňovalo v pondelok 11. novembra, keď ju mačetou viackrát udrel do oblasti hlavy. Žena sa snažila hlavu chrániť rukami. To však útočníka neodradilo a mačetou ju opakovane zasiahol do oboch rúk,“ uviedol krajský policajný hovorca.

Doplnil, že žena utrpela zranenia s predpokladanou liečbou viac ako šesť týždňov a je hospitalizovaná v nemocnici. „Obvineného muža na mieste zadržala zasahujúca policajná hliadka a následne ho predviedla na policajný útvar. Vyšetrovateľ spracuje podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody 7 až 15 rokov. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania,“ dodal Moravčík.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM