Soňa Vanovčanová Basketbal Šport

Slovenská basketbalová liga: Žilina si doma zahrala s Levicami

Žilinčanom sa opäť nedarilo. Oslabenie prišlo aj kvôli faulom.

Ilustračný obrázok k článku Slovenská basketbalová liga: Žilina si doma zahrala s Levicami
Zdroj: PP & TV RAJ Žilina

Basketbalisti domáceho PP TV Raj Žilina prehrali v stredajšom predohrávanom zápase 26. kola SBL s BK Levickí Patrioti 61:66.

Podľa žilinského trénera Kurillu bol zápas atraktívny pre divákov. „Hneď v úvode sme museli riešiť situáciu, ktorá nastala po predčasnom skončení Stanojeviča v zápase,“ uviedol a zdôraznil, že Levice sú veľmi kvalitné mužstvo, ktoré disponuje niekoľkými rozdielovými hráčmi, ktorí v rozhodujúcich momentoch potiahli svoj tím k víťazstvu. „Nám sa nedá uprieť snaha vrátiť sa späť do zápasu. Výkon hráčov bol dobrý, no na taký tím ako sú Levice, žiaľ ešte nestačí,“ skonštatoval Ivan Kurilla.
„Aj keď sme síce prehrali, som veľmi šťastný z výkonu, ktorý sme podali. Zápas by možno inak vyzeral, keby nám padne nejaká dôležitá otvorená strela. Obrana fungovala výborne. V zápase určite chýbal Bojan Stanojevič, ktorý musel predčasne skončiť kvôli faulom. V tomto stretnutí sme mali pasáž, kedy sme asi päť minút nedali žiadny kôš. To bol jeden z kľúčových momentov zápasu." vyjadril sa Michal Podhorský, jeden zo žilinských hráčov.

Teo Hojč, tréner Levíc: „Bol to veľmi ťažký zápas pre nás. Hlavne kvôli tomu, že Žilina je dobré mužstvo a hrali sme u nich. Zápas sme museli hrať bez Gačešu, preto bol súboj ešte náročnejší. Som veľmi spokojný s výkonom Borisa Bojanovského, keďže musel hrať ako jediný pivot. Niekedy sme boli v útoku zbytočne nervózni, no na druhej strane sme podali dobrý tímový výkon.„
Šimon Krajčovič, hráč Levíc: „Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. Mali sme v pamäti ako dopadol náš predošlý zápas v Žiline. Na konci sme si súboj postrážili. Možno sme zbytočne dopustili, aby bol zápas vyrovnaný. Kľúčové boli hry obrán.“

PP & TV Raj Žilina – BK Levickí Patrioti 61:66 (18:19, 20:22, 12:10, 11:15)

Žilina: Tot 16, Merešš 13, Dickson 7, Djordjevič a Rožánek po 2 (Stanojevič 8, Jackson 6, Podhorský 5, Krajina 2)

Levice: Benjamin 26, Bojanovský 16, Žiak 10, S. Davis 4, Tomič 3 (Alexander 5, Krajčovič 2, Bachan 0)

TH: 14/9 – 20/15, Fauly: 22 – 20, Trojky: 8 – 7, Rozhodovali: Šarišský, Doušek, Karniš

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM